“CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMELERİ ANAYASA İÇİN BİR UTANÇTIR”
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, KOSGEB ve TÜBİTAK düzenlemelerini içeren torba yasa hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda söz alarak, torba yasalarla kanunların yamalı bohçaya çevrildiğini ve TBMM’nin yasama fonksiyonunun çiğnendiğini gündeme taşıdı. Yapılan torba yasa düzenlemesinin ise KOSGEB’i etkisizleştirdiğine değinen Kısacık, “KOSGEB’in görevi, Anadolu’daki cevherleri, aile işletmelerini bulup geliştirip onlardan bir başarı hikâyesi yazmak, yıldız işletmelere dönüştürmek. Ama KOSGEB bugün köhne, eski, sadece kredi işlemleri yapan bir kurum hâline gelmiştir” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri TBMM ve Anayasa İçin Bir Utançtır
TBMM’de görüşülmekte olan KOSGEB ve TÜBİTAK düzenlemelerini içeren torba kanun üzerinde meclis genel kurulunda söz alan Kısacık, cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle TBMM’nin yasama fonksiyonunun ve anayasa mahkemesi kararlarının pasifize edildiğini belirterek, “Bu kanun teklifi Cumhurbaşkanlığının yetki sınırlarını aşarak, Türkiye Büyük Millet Meclisini hiçe sayarak kanun hükmünde kararnameyle yayınladığı kanunların Anayasa Mahkemesinin iptali sonucunda görüştüğümüz bir kanun teklifidir. Kanunla Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yapılması gereken düzenlemeler Meclis pasifize edilerek kanun hükmünde kararname ve Cumhurbaşkanlığı kararıyla yapılmaya çalışılmış, bu yanlış Anayasa Mahkemesinden dönmüştür. Cumhurbaşkanlığı kararıyla sarayda hazırlanmış, Meclise gönderilmiş ve komisyonlarda tek bir madde eklenmeden, tek bir maddesi değişmeden genel kurula gelen bir kanun teklifini görüşüyoruz ve bu Gazi Meclisimiz için maalesef utanç vericidir”, sözleriyle TBMM’nin itibarının düşürüldüğünü vurguladı.
KOSGEB Son Dönüşüm ve Gelişimini Ali Babacan’la Yaşamıştır
KOBİ’lerin ülke ekonomisi için son derece önemli olduğuna değinen Kısacık, KOBİ’lere en büyük desteği sunan KOSGEB’in kötü yönetim nedeniyle amaç ve hedefler doğrultusunda KOBİ’leri desteklemekten uzak olduğunu ve KOSGEB’in günümüz teknolojik gelişmelerini takip konusunda da çok geride kaldığını vurgulayarak, “KOBİ’lerimizin en önemli destekçilerinden birisi de KOSGEB’dir. Ama bugün KOSGEB, bir KOBİ bankası gibi çalışmaktan öteye geçememektedir. KOSGEB’in misyonu KOBİ’lere kredi vermek değildir. Bankayla yapacağımız bir işi, bugün KOSGEB gibi bir kurumu meşgul ederek yapıyoruz. KOSGEB’in görevi, Anadolu’daki cevherleri, aile işletmelerini bulup geliştirip onlardan bir başarı hikâyesi yazmak, yıldız işletmelere dönüştürmek. Ama KOSGEB bugün köhne, eski, sadece kredi işlemleri yapan bir kurum hâline gelmiştir. KOSGEB ve TÜBİTAK düzenlemelerini içeren kanunlara kökünden bakmamız, kökünden bir yenileme yapmamız, geniş reformları içerecek şekilde düzenlemeler yapmamız şarttır. KOSGEB bu manada son büyük dönüşüm ve gelişimini Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın ekonomi yönetiminin başında olduğu dönemde yaşamıştır. Daha önceleri sadece test ve ölçüm yapan bir kurumken KOBİ’leri destekleyen kurum hâline gelmiştir” dedi. (BÜLTEN)