ÇYDD, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ ONLİNE SEMİNER İLE GELECEĞE HAZIRLIYOR

HABER: Güleser KELEŞ
ADANA (BÖLGE)-Moderatörlüğünü  Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği  (ÇYDD)  Çukurova Şube Üyesi Mentörlük Projesi Koordinatörü Özgür Onar’ın yaptığı “ONLINE MENTİ DESTEKLEYİCİ EĞİTİMLERİ”  kapsamında “Girişimcilik, Zaman Yönetimi, Etkili İletişim ve Motivasyon” ile ilgili konulardaki eğitim Mali Müşavir Özlem Pekduraner tarafından verildi.

Özlem Pekduraner, üniversiteli gençlerle şunları paylaştı: “Girişimcinin özellikleri arasında “kendini tanıma, motive etme, istek, cesaret, özgüven,sabır, hızlı ve doğru karar verebilme, deneyim, bilgi yer almaktadır. Bireylerin girişimcilik yönü çeşitli eğitimlerle geliştirilebilir. Başarılı bir girişim için iyi bir plan ve  piyasaya sunulacak ürün konusunda gerekli pazar analizi yapılmalı. Workshop etkinliklerine katılmalı, sermaye doğru yönde harcanmalı, hukuki-mali konularda bilgi sahibi olunmalı, olumsuz durumla karşılaşıldığında mücadeleye devam edilmeli. Ayrıca girişimci adayı bildiği bir işi yapmalı.

Zamanı yüksek kalitede kullanmayı ifade eden zaman yönetimi sayesinde özel – iş ve sosyal hayatta denge kurularak, başarı yakalanabilir, mutlu olunabilir. Etkin bir zaman yönetimi  için zamanın nasıl geçirildiği ile  ilgili ayrıntılı bir günlük çıkarılmalı, çizelge hazırlanmalı, öncelikler belirlenmeli, gerektiğinde hayır denebilmeli, yapılan işe odaklanılmalı, kişiye zor gelen işler önce yapılmalı. 

Etkili iletişim için doğal olmak yani kişilerin birbirine  karşı açık ve dürüst olması gerekir. Kişiler birbirlerine karşı anlayışlı, hoşgörülü ve saygılı olmalı, farklılıkları hoş görmeli, insana değer verilmeli. Suçlayıcı, eleştirici, yargılayıcı ve kırıcı olan “Sen” dili yerine suçlayıcı olmayan, iletişimin sürmesini destekleyen, kişiye değil davranışa yönelik olan “Ben” dili kullanılmalı. İş hayatında ve özel hayatta başarının büyük çoğunluğu doğru iletişime dayanır. İletişimde sözlü ifadeler, dil ötesi olan öğeler önemli olduğu kadar beden dili ile verdiğimiz mesajlar da çok önemlidir.

Kişileri harekete geçiren güç olan motivasyonun, hedeflerin gerçekleşmesi için sürekli olması gerekir. Motivasyon sayesinde performans en üt düzeye çıkarılabilir. Birey motivasyonu artırabilmek için,  ulaşılabilir hedef belirlemeli,  başaracağına inanmalı, kendini motive edecek filmler izlemeli, kitaplar okumalı, olumsuz düşünceleri düşünce bahçesinden atmalı, işlerini ertelememeli hemen start almalı, işi tamamladığında kendini ödüllendirmeli, değişikliklere ve yeniliklere açık olmalı.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor