DEMİRSPOR ŞAŞIRTIYOR

Adana Demirspor, sahasında karşılaştığı ve puan cetvelinin en alt sıralarında bulunan Boluspor karşısında 2-0  galip durumdayken, yediği hatalı  2 golle berabere kalarak puan kaybetmesi taraftarlarını hem şaşırttı hem de üzdü.

Son haftalarda, sahasında Ümraniyespor 4-2, deplasmanda İstanbulspor’u 2-0, Balıkesirspor’u da 6-1 yenerek üst üste 9 puan toplayan Demirspor, taraftarlarını heyecanlandırmış ve hedefe adım adım gittiğini göstermişti. Ne yazık ki sahasında grubun en zayıf halkalarından birisi olan Boluspor ile 2-2 berabere kalması gelecek için endişe yarattı.

Demirspor, her ilk yarıda hem de ikinci yarıda sürekli gol aradı. Tayyip Talha ve Alas Aosman ile 2-0 öne geçti. Boluspor, pozisyon yokken oyuna sonradan giren Dzon Delarga durumu 2-1 yaptı. Duraklama nedeniyle oyuna 7 dakika ilave edildi.  Serbest atışlarda çok zaman kaybedilmesine izin veren Hakem Emre Malok, burada geçen zamanı da duraklamaya ilave etti. 90 artı 6 dakikada Burak Bekaroğlu’nun kafa golüyle durum 2-2 oldu. Yönetici ve taraftarlar kahroldu. Bir kısım taraftar futbolcuları protesto ederek tepkilerini gösterdiler.

Boluspor maçına kesin galibiyet gözüyle bakan yönetici ve teknik kadro hiçbir maçın “Çantada keklik” olmadığını, “Evdeki hesabın çarşıya uymadığını” gördü. Karşılaşmanın son 20 dakikasında özellikle oyuna sonra giren Mehmet Akyüz başta olmak üzere 4-5 yüzde yüz gol pozisyonunu gerçekleştiremediler. Bu maçın skoru 6-0 olmalıydı. Mavi-lacivertli ekip hoyratça kaybedilen puanları gelecekte çok arayacak.

Kaleci Muhammed özellikle ilk yarıda birkaç gol pozisyonuna izin vermedi. Ancak, Boluspor’un attığı gollerde de savunma oyuncularıyla yanlış yer tutunca rahat 2 gol yedi. Deneyimli oyuncular Volkan Şen ile Erkan Zengin asistlik yaptılar, bunun yanı sıra gollerde kaçırdılar.

Demirspor’da bloklar arası yardımlaşma yeterli değil.  Çok gereksiz yan ve geri pas yaptılar. Ayrıca hücum oyuncuları da savunmaya dönerek destek olmaları gerekir. Bana göre Teknik Direktör Uğur Tütüneker, değişiklikleri yerinde yaptı. Takım rahat pozisyonu buluyor, ancak bunu gole çeviremiyor. Futbolcular Boluspor maçından dersler çıkarmalı. Özellikle Demirspor’un sahasında tüm maçları kazanması, ayrıca deplasmandan puan getirmesi gerekiyor. Aksi halde hedefe ulaşamaz.

Demirspor’da geçmiş yıllarda görev yapan Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü’nün sürekli 4. hakeme giderek itiraz etmesi, ayrıca top toplayıcı çocuklarla tartışması, seyircileri tahrik etmesi yadırgandı. Özköylü, karşılaşmadan sonra hakemin penaltılarını vermediğini iddia ederek “Hakem penaltımızı vermeyerek bizi yalnız bıraktı. Ancak, Allah bizi yalnız bırakmadı” diye tepki göstermesi de dikkati çekti.

Demirspor, hafta sonu Ankara deplasmanında hedefe oynayan Keçiörengücü ile karşılacak. Zor maç. Futbolcular bu maçı kazanarak kendilerini affettirmeleri en büyük dileğimizdir. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor