DEMİRSPOR SÜPER LİGİ HAK EDİYOR

Demirspor süper ligi hak ediyor. Ancak, bazı talihsiz gelişmeler ve puan kaybetmeler yüzünden ilk iki sırayı Hatayspor ile güçlü bir lobiye sahip olan Erzurumspor’a kaptırmasının yankıları sürüyor.

Grubunun bireysel olarak en iyisi. En fazla gol atan takımı Adana Demirspor ligi 61 puanla 3. sırada tamamlayarak play-off grubuna kaldı. Bugün deplasmanda ligi 56 puanla 6. olarak tamamlayan Bursaspor’a konuk olacak. Rövanş karşılaşması 26 Temmuz Pazar günü Adana’da 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda gerçekleştirelecek.

Mavi şimşekler Bursaspor’u çok yakından tanıyorlar. Ligin ilk yarısında sahalarında 4-1 yendikleri Bursaspor’a ikinci devrede deplasmanda 2-1 yenilmişlerdi. Elbette kolay maç yok. Play-Off’a kalan tüm takımların ortak hedefleri süper lige yükselmek.

Taraftarlar bu gelişmelerden hayli olumsuz etkilendiler. Kulübün resmi medya hesabından yapılan paylaşımda “1994 ruhuyla yine, yeniden şampiyonluğu yaşatın maziyi. O eski günleri” diye mesaj yolladılar. Maçlar yine seyircisiz oynanacak, ancak bu kez VAR sistemi uygulanacak. Daha önceleri görülen kartlar da geçersiz sayılacak.

Demirsporlu futbolcuların tarihi fırsatı değerlendireceklerine inanıyorum. Demiryolu çalışanlarının alın teriyle 1940 yılında kurdukları kulüpte forma giymenin ayrıcalık olduğunu tüm futbolcuların yakından bildiklerine inanıyorum. Tarihi geçmişi, ekonomisi, spor sevgisinin yoğun olduğu kentte taraftarlarda bizler gibi büyük umut besliyorlar. Karşılaşmayı deneyimli süper lig hakemi Mete Kalkavan yönetecek.

Defalarca gündeme getirdik. Adana’nın her alanda güçlü bir lobisi yok. Üzülerek söylemek gerekirse bizim ülkemizde futbol sadece sahada oynanmıyor. Başakşehir’in şampiyonluğunu asla küçümsemiyorum. Ancak, bu denli ciddi bir maçta 2 kez elektriklerin arıza yapması. Diğer rakipleriyle maçlar aynı saatte başlamasına rağmen 25 dakika geç bitmesi. Trabzonspor maçının sonucunu beklemeleri şampiyonluğa gölge düşürdü. Futbol Federasyonu’nun çifte standart uygulaması diğer kulüpleri kızdırdı.

Dileğimiz, iNANANLAR ORDUSU yüreklerini sahaya koyarak, her futbolcu 2 kişilik oynayarak avantaj sağlamaları. Daha sonra da 25 yıllık özlemi gidermelidir. Kulübü tek başına sırtlayan Murat Sancak’ın çabalarını göz ardı etmiyoruz. Süper lige yükselmenin primini de açıklamasında yarar var. Futbolculara itici güç olur.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor