DEMİRSPOR YÖNETİMİNDE SESSİZLİK

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, sahalarında Bursaspor yenilgisinin ardından sosyal medyada kendisine hakaret eden, “Rabbim çocuğunda bulasın” diye yazan kendini bilmez, cahil birine kızarak başkanlığı bıraktığını açıklamıştı.

İstifa kararı yaklaşık 8 gün oldu, Murat Sancak ile ilgili gelişmeleri futbolcular, teknik kadro, kulüp çalışanları ve taraftarlar başta olmak üzere, spor medyası da merak ediyor. Bazı futbolcular ile taraftar grupları Sancak’ın dönmesi konusunda çağrı yapıyorlar.

Ne yazık ki 8 gündür 16 yöneticiden ne açıklama ve bilgilendirme, ne de yeni gelişmeleri aktaran yok. Bunun en büyük nedeni Başkan Sancak’ın “tek adam” politikasıdır. İş insanı olarak üst düzey yöneticilerle kurumun dana iyi yerlere gelmesi için paylaşmıyor mu? Ev veya araba alırken bile eşinizin, çocuğunuzun düşüncesini almıyor musunuz? Ev hangi semtte olsun? araba ne marka ve renk olsun? diye…..

Sheraton Otel’de bir kez yaptığı toplantıda, “Ben yönetilmem yönetirim. Kulüp başkanlığım sırasında benden izin almadan ne yöneticiler, teknik adamlar, ne menajer, ne de sportif direktör konuşamaz” demişti. Ben bizzat bu uygulamanın yanlış olduğunu söylemiştim.

Murat Sancak, bilgili, zeki, deneyimli olabilir. Başkasının düşüncesini de alarak ve harmanlayarak dağarcığını güçlendirmesi yanlış mı olur? Anadolu Ajansı Hatay Müdürlüğü yaptım. Stajyer muhabire bile ikinci göz olarak kendi yazdığımı okumasını isterdim. Ve “Senin bu habere ilave edeceğin bir şey var mı? diye sorardım. Her defasında “Rica ederim müdürüm sizden daha iyi yazamam” derlerdi. Bu yanıt benim çok hoşuma gitmezdi. Akıl akıldan üstündür sözcüğünü ilke edinmiştim.

Burada amacımız, hiçbir yönetici ve diğer görevlileri yıpratmak ve incitmek değil. Demirspor’un başarısında spor medyasının katkılarını göz ardı etmemek gerekir. Bu bağlamda; Tüm delegelerin güven duyarak şirketleşme yetkisi verdikleri, taraftarların bir haftadır “Bizi öksüz bırakma başkanım” sözcükleriyle çırpınışlarına kulak vererek Başkan Sancak’ın affedici yönünü değerlendirmesi en büyük dileğimizdir.

Bireysel olarak süper lig ayarında bir ekip oluşmasında maddi ve manevi olarak büyük emekleri olan Başkan Sancak’ı Cumartesi günü gerçekleştirilecek Ankaraspor karşılaşmasında görmeyi arzuluyoruz. İstifa kararı uzarsa bundan en fazla tarihi kulüp zarar görür. 27 yıllık özlem küçük hatalarla heba edilir.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor