DEMİRSPOR’DA FARKLI GALİBİYET SEVİNCİ VE AYYUKA ÇIKAN DİSİPLİNSİZLİK

Adana Demirspor, cezası nedeniyle seyircisiz oynadığı Altınordu karşılaşmasını 4-2 kazandı. Ancak, saha içinde ve dışında sporcuların olumsuz davranışları, oyuncu değişikliği sırasında Teknik Direktör Uğur Tütüneker ve sporcular arasında ki çirkin diyaloglar takım içinde ki uzun zamandır süre gelen disiplinsizliği de ayyuka çıkardı.

Ünlü düşünür ve filozof Abraham Joshua Heschel,  güzel bir sözü vardır. “Kendine saygı disiplinin meyvesidir, haysiyet birine hayır diyebildikçe büyür.” Ne demek istiyor ünlü filozof Heschel; Disiplinsiz bir kişiyi veya işi yönetmek ve orada sözünü geçirebilmek mümkün değildir. Bu yüzden kargaşanın olduğu ve herkesin başına buyruk davrandığı yerde başa geçmek ve başarılı olmak mümkün değildir.

Demirspor, Altınordu karşısında oyun disiplininden uzak, bölüm bölüm rakibinden üstün göründüğü karşılaşmada, 11 ve 84. Dakikada Mehmet Akyüz, 22 dakikada Hasan Kılıç ve 29. Dakikada Volkan Şen’in golleriyle 4-2 galibiyetle ayrıldı. İlk yarıyı 3-0 önde kapatan Demirspor’un galibiyetinde başta 2 gol atan ve gol pası veren Mehmet Akyüz olmak üzere, sahada basmadık yer bırakmayan, savunmaya destek olan Erkan Zengin ile hücuma yönelik oynayan savunma oyuncusu Rassoul takımın iyileri olarak dikkati çektiler.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Altınordu’nun atakları sonucunda birisi 55. Dakikada Okan Derici’nin gole çevirdiği penaltı ve 74. Dakikada Hüsamettin Yener’in filelere gönderdiği golle karşılaşma 4-2 tamamlandı.

Karşılaşmanın 2. yarısında sakatlık geçiren Volkan Şen’in kaptırdığı top gol oldu. Ayrıca, 20-25 dakika kadar sahada gezinip durdu. Teknik Direktör Uğur Tütüneker ile saha kenarına gelerek tartışan ve kaptan olması nedeniyle diğer sporculara örnek davranması gereken Volkan Şen’in disiplinsiz ve sorumsuz davranması tepkilere neden oldu. Uğur Tütüneker’in buna göz yumması ve geç değiştirmesi de yadırgandı. Hatta Tütüneker’in bazı sporculara söz geçiremediği kanısı uyandı. Ayrıca, kulübün ödül ve ceza yönetmenliği uygulanmalıdır.

Bunlar yetmiyor gibi yedek kulübesinde tartışmalar teknik direktör Tütüneker ile sporcular arasında sorunlar olduğunu gösterdi. Grubunda en fazla gol atan, bireysel olarak kaliteli sporculara sahip olan Demirspor’da yöneticilerin buna ciddi önlem alması gerektiği kanısındayım.  Aksi takdirde yıllardır özlemi duyulan süper lig hayal olur. Dileğimiz Demirspor’un 25 Şubat Salı günü deplasmanda Menemen Belediyespor ile 29 Şubat Cumartesi günü lider Hatayspor ile sahasında yapacağı karşılaşmayı kazanmasıdır.

Hedefe ulaşırken bazı sorunlar, dikenli yollar, hüzün ve sevinçler yaşanacak. Sporcular inanır ve kenetlenirse üstesinden gelemeyecekleri hiçbir rakip yoktur. Bunu yapacak güçteler. Karşılaşmanın en duygusal ve anlamlı tarafı tüm futbolcuların cezası nedeniyle stada giremeyen 500-600 kadar mavi –lacivertli taraftarın yanına giderek ve sevgi yumağı oluşturarak galibiyet sevincini birlikte yaşamalarıydı. Taraftarlar da cezanın kendilerinden kaynaklandığının bilincinde olduklarını belirterek bundan böyle daha dikkatli davranacaklarını söylediler.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor