DEMİRSPOR’DA RÜZGAR TERSİNE DÖNDÜ: 1-1

Ümraniye deplasmanında moral arayan Adana Demirspor, zirve hedefiyle çıktığı maçta ilk yarıda üstünlük sayısını bulamadı.

Maça Ümraniyespor atak başlarken, rüzgara karşı oynayan Adana Demirspor ayağa paslarla topu karşı alana taşımaya çalıştı.

Dk.2 Sağ kanatta topla hareketlenen Geraldo cezaalanı içindeki Umut Nayır’ı gördü. Bu futbolcunun çaprazdan şutunda top kaleci Ertaç’ta kaldı.

Dk.4 Sağ kanadı adeta koridora çeviren Geraldo önündeki Rodrigues’i geçti. Cezaalanına kesti. Ertaç’ı geçen topu Svenson uzaklaştırdı.

Dk.21 Valentin sağ kanatta demarke pozisyonda cezaalanı içine ortaladı. Geraldo’dan önce Svenson dokundu ve topu kornere yolladı.

Dk.27 Sağ kanatta Svenson’dan aldığı topla rakip alana bindirme yapan Yusuf Sarı cezayayı üzerindeki Belhanda’yı gördü. Bu futbolcu bekletmeksizin topu Emre’ye aktardı. Kaleyi karşıdan gören pozisyonda Emre Akbaba’nın çektiği şut kaleci Orkun’da kaldı.

Dk.29 Solda topla dripling yapan Rodrigues çaprazda boş durumdaki Onyekuru’yu gördü. Bu futbolcunun topuk pasında topla buluşan Emre Akbaba plase bir vuruş yaptı. Kaleci Orkun soluna giden topu yatarak kontrol etti.

Dk.39 Sağ kanatta etkili bir oyun sergileyen Geraldo bindirme yapan Sockey’i gördü. Bu futbolcunun sağ çaprazdan şutunda kaleci Ertaç topu önce çeldi, rüzgardan hareketlenen top çizgiyi geçmek üzereyken Ertaç ikinci bir hamleyle topu uzaklaştırdı, karambolde altıpas içindeki Umut Nayır sert vurdu, top direğin dibinde Mert’e çarparak kornere gitti.

Dk.45+7 Onyekuru – N’diaye paslaşmasında topla buluşan Belhanda sol çaprazdan uzak köşeye plaseledi. Kaleci Orkun soluna yatarak topu kontrol etmeyi başardı.

İKİNCİ YARI

Adana Demirspor ikinci yarıya rüzgarı arkasına alarak etkili başladı. Sağlı sollu ataklarla oyunu rakip alana yıktı.

Dk.52 Soldan bindirme yapan Rodrigues cezayayı üzerindeki Onyekuru’yu gördü. Bu futbolcu topa dokunmadı sağa açılan topu önünde bulan Yusuf Sarı kötü bir vuruşla bu pozisyonu harcadı.

Dk.56 Sol kanatta Sockey ile iyi bir ikili oluşturan Sekdika sağ çaprazdan etkili bir şut çıkardı. Kaleci Ertaç sağana giden topu son anda çeldi.

Dk.66 Sol kanatta dripling yapan Akintola cezayayı üzerindeki Belhanda’yı gördü. Bu futbolcu demarke pozisyondaki Emre’ye topu aktardı. Kaleyi karşıdan gören pozisyonda Emre çok kötü vurdu ve takımını bir golden etti.

Dk.76 Ümraniye cezaalanı içinde ayağa paslarla tehlike yaratan Şimşek mutlak bir golü kaçırdı. N’diaye – Akintola paslaşmasında Yusuf Sarı sert vurdu, defansa çarpan top havalandı Belhanda son anda kafayla topu kaleye yönlendirdi ancak kaleci Orkun topu kontrol etti.

Dk.79 Kaleyi karşıdan gören pozisyonda Emre şutunu çekti. Defansa çarpan top sağa açıldı. Topu önünde bulan Akintola dönerek vurdu, kaleci Orkun yatarak topu çelmeyi başardı ancak boştaki topa hamle yapan N’Diaye boş kaleye topu gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Dk.88 Kaleci Ertaç rakibin baskı yaptığı anda topu kontrolsüz şekilde orta çizgiye yakın olan N’Diaye’ye yolladı. Bu futbolcu topu kontrol etmek isterken araya giren Mrsıc yerde kaldı. Kazanılan serbest atışı yine Mrsıc kullandı. Kaleci Ertaç soluna giden topu kornere yolladı.

Dk.89 Sağ kanatta topla hareketlenen Mrsıc kale sahası içindeki Kayode’yi gördü. Bu futbolcu Svenson’dan önce dokundu ve skora denge getirdi:1-1

Dk.90+2 Belhanda rakip cezaalanı içinde seri çalımlar yaptı. Boş durumdaki Akintola’ya topu aktardı. Bu futbolcu bomboş durumdaki N’Diaye’yi gördü. N’Diaye uzak köşeye topu plaseledi son anda araya giren defans tehlikeyi kornerle savuşturdu.

Karşılaşma 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı. Adana Demirspor mutlak hakimi olduğu maçın ikinci yarısında bir çok pozisyonu cömertçe harcarken, rakip Ümraniye bir kez geldi ama etkili geldi ve oyuna sonradan giren Mrsıc ve Kayode ile etkili oldu ve istediği 1 puanı kurtarmış oldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor