DEMİRSPOR’DA UĞUR HOCA GÜNAH KEÇİSİ Mİ SEÇİLDİ ?

Süper lige çıkmaya ramak kala Adana Demirspor’da beklenmedik teknik direktör değişikliği zamanlama olarak bana çok doğru gelmedi. Ayrıca, otorite boşluğu disiplinsizliğe rağmen Uğur Tütüneker başarısız değildi. Ne yazık ki ülkemizde yıldız ve hırçın futbolcular el üstünde tutulur, en kolayı antrenörü göndermek olur. Dilerim, bu değişiklikten gelecekte pişmanlık duyulmaz.

Uğur Tütüneker’i biraz tanıtmak isterim.  Tütüneker,  2 Ağustos 1963 yılında Bursa‘da doğdu. 1970’li yılların başında ailesiyle birlikte Almanya‘ya göç etti. Bayern Münih’in altyapısında yetişen Tütüneker, 1986’da, o dönemde Galatasaray’ın Teknik Sorumlusu olan Jupp Derwall‘in isteği üzerine Galatasaray Kulübü’ne transfer oldu. 10 yıl boyunca aralıksız giydiği 7 numaralı Galatasaray formasıyla 220 Süper Lig maçında 42 gol attı. 19 kez A Millî formayı giydi.

1996’da Galatasaray‘da jubilesini yapan Tütüneker, her ne kadar ticarete atıldıysa da, futboldan kopamadı. Sırasıyla, Yozgatspor, Sarıyer, Siirtspor, Kayserispor, İstanbul Başakşehir, İstanbulspor ve Kasımpaşa, Osmanlıspor’un başında teknik direktör olarak çalıştı. Bazı başarılarının yanı sıra Konyaspor’un süper lige çıkmasını sağladı.

Bu sıralarda 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ -PDY soruşturması kapsamında hakkında ‘Terör örgütü üyeliği’ suçundan dava açılan eski milli futbolcu Uğur Tütüneker yargılandığı davadan beraat etti. Tütüneker dava sonrası yaptığı açıklamada “Adalet yerini buldu” demişti.

Demirspor’da başta Volkan Şen olmak üzere bazı futbolcuların Tütüneker ile ilişkilerinin iyi olmadığı konuşuluyordu. Başkan Murat Sancak, futbolcuların sesine kulak vererek, nezaketli olan,  en fazla puan toplayan, ancak berabere kalınan maçlardan sonra “Bir puan iyidir” demesiyle tepki çeken Uğur Tütüneker’in görevine son vererek şu açıklamayı yapmıştı:

“Çok değerli Adana Demirspor taraftarları, Fatih Karagümrük maçının ardından teknik direktörümüz Uğur Tütüneker ile yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Kendisine verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eder ve futbol yaşantısında başarılar dileriz. Takımımızın başına Cüneyt Dumlupınar getirilmiştir.”

Sportif başdanışmanlık yapan Cüneyt Dumlupınar’a başarılar diliyoruz.  Ligde en çok gol atan, bireysel olarak kaliteli bir takım teslim alacak. Zaten takımı tanıyor. Takımda eksikliği hissedilen disiplini sağlar ve bazı futbolculara taviz vermezse takımı Süper Lige çıkarması bekleniyor.

Demirspor, 11 Mert Çarşamba günü saat 19.00’da Yılmaz Vural ‘ın ateşlediği ve yaptığı 4 maçın üçünü kazanan ve Play-Off şansını kovalayan Akhisar Belediyespor ile oynayacak. Bu maçı kazanmaktan başka düşüncesi olmamalı. Bu arada biletlerin de satışa çıktığı açıklandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor