DEMİRSPOR’UN SEVENLERİ ARTTI

Demirspor adeta şaşırtıyor. Zorlu Erzurumspor’u hem de deplasmanda 2-1 yenerek kentte bayram yaşatan Mavi-Lacivertli futbolcular, sahalarında Altay ile 2-2 berabere kalarak hem ilk ikiye girme şansını zora soktu, hem de taraftarlarını üzdü.

KAÇAN BALIK BÜYÜK OLUR. Altay karşılaşmasının zor geçeceği belliydi. Teknik kadro gerekli önlemleri alması lazımdı. Özellikle rahat ve sorumsuzca kart gören oyuncuların uyarılması gerekmez miydi? 57. Dakikada kart görerek takımı 33 dakika eksik bırakan Hamidou Traore’ye para cezası verilmeli. Ümraniyespor ile deplasmanda yapılacak karşılaşmada kart cezalıları Okan ve Rassoul forma giyemeyecekler. 

Mavi-Lacivertliler 33 dakika 10 kişi oynadığı karşılaşmada 80.dakikada Hasan Kılıç‘ın attığı golle 1 puanı aldı. Rakibi ile berabere kalarak puanını 55 yapan Adana Demirspor, 90 dakikanın sonunda yüzde 47 topla oynadı. Mavi-Lacivertli takım rakip kaleyi 8 kez yokladı. İzmir ekibi ise maç içinde 17 şut atabildi. Adana Demirspor 282 başarılı pas yaparken, Altay ise 334 başarılı pas yapabildi. İstatiği bilgilere bakıldığında Altay’ın durumunun daha iyi olduğu görülmektedir.

Puan cetvelinde bana göre en rahat 60 puanla Hatayspor görülmektedir. Ardından 56 puanla Erzurumspor, 55 puanla Adana Demirspor ve Bursaspor geliyor. Akhisarın 54 puanı bulunuyor. Erzurumspor, hafta sonu deplasmanda Altay ile karşılaşacak. Şayet puan kaybederse Demirspor’un şansı yükselir. Aksi halde mavi-lacivertliler Play-Off’a kalacak. Eline geçen fırsatı tepen Demirspor’un işi zorlaştı.

Benim ilgimi çeken, Demirspor’da tek patron Murat Sancak. Kimseden yeterli desteği göremiyor. Erzurumspor deplasmanına özel uçakla gidilmesi parasal olarak kolay değil. Diğer harcamalar, transfer ve maaşları tek başına karşılıyor. Ancak, görüyoruz ki özellikle Erzurumspor galibiyetinden sonra başta AK Parti Hükümet Sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik olmak üzere, Adana milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları koca koca pankartlarla Demirspor’a başarılar dilediler. Diğer illerin bakan, milletvekilleri, siyasileri ve bürokratları parasal yardım, forma reklamı ve kaynak yaratmak için çaba gösterdiklerini yakından bilmekteyiz.

DAHA ÖNCELERİ NERELERDEYDİNİZ? DEMİRSPOR İÇİN NELER YAPTINIZ ? Yine başta mavi-lacivert forma giyerek Demirspor sevgisini anlatan dizi ve sinema sanatçısı Caner Cindoruk ve diğer Adanalı sanatçıların sevgi ve yardımlarını sürekli hale getirmeleri en büyük dileğimizdir. Her alanda olduğu gibi. BAŞARILI GÜNLERDE HERKES YANINIZDA…..

Demirspor, hafta sonu deplasmanda Ümraniyespor’u mutlak yenmeli. Son haftada sahasında yapacağı İstanbulspor karşılaşmasını kazanmalı. Yakın rakibi Erzurumspor’un puan kaybetmesini beklemeli. Umutların yeşermesi dileğiyle. Yolunuz açık olsun.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor