DENETİM HER YERDE OLSUN

Adana’nın ünü Türkiye sınırlarını aşan tescilli lezzeti karpuzda hasat dönemi başlamış oldu. Hasadın başlaması ile birlikte piyasaya kalitesiz, olgunlaşmamış ürünlerin girişini engellenmek için de Adana Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde denetim birimleri oluşturulmuş.

Kendilerine karpuz dedektifleri ismini veren bu ekipler, tarlalara gidiyorlar. Hasat edilmek istenen ürünleri inceliyorlar. Eğer ürün hasat edilme kriterlerine uyuyorsa bir belge hazırlıyorlar ve üretici de bu belge ile ürününü hasat edebiliyor.

Eğer ürün hasat edilme olgunluğuna erişmemiş ise de bir sonraki toplanma dönemine kadar tarladaki bekleyişine devam etmek zorunda kalıyor. Böylelikle de piyasaya kaliteli Adana karpuzu sürülmüş oluyor. Pazara yada manava gittiğimizde karpuz almak istediğimizde seçtiğimiz karpuzun kelek olma ihtimali de ortadan kalkmış oluyor.

Tescillenmiş Adana karpuzumuz adına bir leke getirmeden lezzeti ile kalitesi ile yaz mevsiminin en önemli lezzeti olmaya böylelikle de devam etmiş oluyor.

Karpuza gösterilen bu özenin bu dikkatin üretimin ve satışın her aşamasında da yapılması, piyasa sürülen ürünlerin kalitesini koruması, üreticilerin daha dikkatli olmaları açısından da büyük bir öneme sahip oluyor.

Konu ile ilgili yetkili organlar karpuzda denetim yapabiliyor bunu da gayet başarılı bir şekilde yapıyor. Bu denetim daha büyük ekiplerle daha farklı ürün gruplarında da yapılabilir. Bunu yapabilme potansiyelimizin olduğuna inanıyorum.

Tarladan sofraya gelen tüm ürünlerin aynı denetimden geçmesi ve vatandaşlara sunulan ürünlerin belirli kalitelerle piyasa çıkması sağlıklı ürün akışı açısından büyük önem taşıdığı için bu konuyu da yetkililerin dikkate değer bulmalarını diliyorum.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor