DEPREMDE BİLE KUŞLARINI BIRAKMADI

Kahramanmaraş’ta başlayan ve Adana’nın da etkilendiği deprem sonucunda Adana’da yaşayan çoğu insan şehri terk etti, depremin olmadığı yerlere gitti. Ama Atatürk Parkı’nda kuş yemi satan Ahmet Geçer, kuşları için Adana’da bulunmaya devam ediyor.

HABER VE FOTOĞRAFLAR: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen iller arasında yer alan Adana’da hasar büyük oldu. Evlerinden olan insanlar ya çadırlarda yaşamaya başladı ya da şehir dışına depremden uzak yerlere gitti. Çoğu dükkan ve mekan da depremden bu yana kepenk kapattı. Fakat Atatürk Parkı’nda kuş yemi satan Ferhat Geçer, kuşlarını bırakmadı.

Evi az da olsa hasar alan ve ailesiyle barınma yerlerinden birinde kalan Geçer, her şeye rağmen Atatürk Parkı’na gelerek kuşlarını besliyor ve işinin başında duruyor. Geçer, pandemi zamanında kapanma döneminde bile Atatürk Parkı’na gelip kuşlarını beslediğini ya da beslemesi için birine yem bıraktığını ifade etti. O dönemde bile kuşlarını bırakmayan Geçer, deprem sonrasında da hayvanlarıyla birlikteydi.

“ONLARI BESLEMEK, KARINLARINI DOYURMAK ZORUNDAYIZ”

“Bir şekilde her koşulda buraya gelip kuşlarımızı beslemeye devam ediyoruz. Deprem sebebiyle çok fazla insan gelmiyor, gelen az. O yüzden satış çok fazla olmuyor. Eğer gelen olursa öğleden sonra oluyor. Bir de etrafta kalanlar var bazen onlar geliyor” diyen Geçer, amacının satış yapmak olmadığını dile getirdi. “Benim derdim kuşların aç kalmaması” diyen Geçer, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Kimse gelmese bile biz kuşları yemlemek için geliyoruz. Onları beslemek, karınlarını doyurmak zorundayız. Mesela ben sabah geldim bir kova yem döktüm acıkmışlar, yediler. Yazık bunlar da can.”

“KUŞLARIM BURADA OLDUĞU SÜRECE BEN DE BURADAYIM”

“Bir de bu kuşlar buraya ve bana alışık. Burası evleri gibi oldu” diyen Geçer, neredeyse 20 senedir burada olduğunu ve kuşları beslediğini söyledi.

Geçer, “Bunlar gitmediği sürece ben de buradayım. Bir tek neden bilmiyorum ama depremin ilk günü yoklardı. Onun dışında hep buradalar. Adana’da bu kuşlardan birkaç yerde var. Ama diğerlerinden aynı hareketleri göremezsin. Onlar biraz daha insandan korkuyorlar, uzak duruyorlar. Ama buradakiler gelir insanın avcuna konar. Evcilleştiler artık. Yem koyarız yer, karnını doyurur giderler” dedi.

“BU KUŞLAR BURANIN ÇALIŞANLARI”

Hastalık zamanında kapanma olduğunda bile kuşlarını aç bırakmadığını ve onları beslemesi için görevli arkadaşlara yem bıraktığını dile getiren geçer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Görevliler her gün elli kilo yem atardı. Bunların karnını doyurmak için, aç kalmasınlar diye kapanma zamanında 3 bin TL’lik yem attık kendi cebimizden. Ben bu kuşlara buranın çalışanları diyorum. Çalışan aç, sahipsiz bırakılır mı?”

Birliğe en çok böyle dönemlerde ihtiyaç olduğunu dile getiren ve kuşlarına büyük önem veren Geçer’in bu yaptığı fedakarlık ve hassasiyet takdiri hak ediyor doğrusu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor