DEPREMDE VEFAT EDENLER ADANA’DA DUALARLA ANILDI

Ramazanoğlu Camiinde yapılan ve duaların okunduğu anma gününe Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Adana Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan ile çok sayıda yönetici ve vatandaş katıldı.

 

(HABER MERKEZİ)- 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 il’i etkileyerek 50 binden fazla fazla vatandaşın  yaşamını yitirmesine yol açan olan asrın felaketi depremin  1.yıldönümünde hayatını kaybeden yurttaşlar için mevlit okutuldu ve vefat edenler için dualar edildi.

Ramazanoğlu Camisinde dün sabah namazı sonrası  düzenlenen mevlide Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Kaymakamı Ekrem İnci, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızın dualar eşliğinde yâd edildiği mevlidin ardından basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan Vali Köşger; bir yıl önce ülke olarak çok acı bir olay yaşadıklarını anımsatarak “Ülkemiz deprem kuşağında. Her türlü felaketlere hazırlıklı olmamız lazım. Bilimin, tekniğin gerektirdiği tedbirleri önceden almak lazım. Biz millet olarak kriz yönetimini beceriyoruz. Bir kriz olduğunda birbirimizle kenetleniyoruz. Bir millet olmanın gerektirdiği bütün gereklilikleri yerine getiriyoruz. Kriz yönetimini becerdiğimiz gibi risk yönetimini de becermemiz lazım. Binalarımızı sağlam yapmamız lazım. Zemine uygun imalatlar yapmamız lazım. Sadece deprem değil, ülkemiz aynı zamanda sel ve benzeri afetlere de maruz kalıyor. Bundan sonra yapacağımız bütün işleri sapasağlam yapmamız lazım.” ifadelerini kullanan Vali Köşger, sözlerini bir daha böyle bir acının yaşanmaması temennisiyle sonlandırdı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor