DERBİDE ADANASPOR DAHA ÜSTÜN GÖRÜNDÜ

Adanaspor yüksek rekabetin yaşandığı 63. derbide ezeli rakibi Demirspor ile 2-2 berabere kaldı. Karşılaşmada, kazanmak için tüm gücünü sahaya yansıtan ve rakibinden üstün görünün Adanaspor, son dakika golüyle 1 puana razı oldu.

Hafta arasında TSYD Şube Başkanı Kurtul Çakın’ın gayretiyle Adanaspor Kaptanı Hakan Çinemre ile Demirspor Kaptanı Gökhan İnler, Nihat Geven Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda dostluk, centilmenlik mesajı vererek beğeni toplamışlardı. Ne yazık ki karşılaşmada hırçın futbolcular güzel düşüncelerin dışına çıkarak maçın atmosferini ve gidişatını değiştirdiler.

Karşılaşmaya her iki takım savunma güvenliğini ön planda tutarak, cılız şutlarla, temkinli başladılar. İlk golü 4. Dakikada penaltıdan Hasan Kılıç attı. İlk yarı bu skorla tamamlandı. İkinci yarıda 54. Dakikada Adanaspor’un golcü ve deneyimli oyuncularından Ergin Keleş, attığı güzel golle durumu eşitledi 1-1

İkinci yarıda Adanaspor’un daha etkili olduğu dikkati çekti. Adanaspor teknik direktörü Emrah Bayraktar, sahanın en iyilerinden Ahmethan ile Ozegoviç’i oyundan alması yadırgandı. Turuncu-beyazlıların atakları sonucunda Ömer Çiçek takımını 2-1 öne geçiren golü attı. Karşılaşmanın bu sonuçla biteceği beklenirken oyuna sonra alınan Rangel uzatma dakikalarında takımını berabere kavuşturan golü atarak durumu eşitledi-2-2

Transferde Adanaspor’dan 2-3 kat fazla para harcayan, 10 yeni süper lig ayarında futbolcuyla kadrosunu güçlendiren ve maçın favorisi gösterilen Demirspor’da halen sağlıklı 11’i belli değil gibi.  Kaptan Gökhan İnler sakat değildi.  Neden yedek kulübesinde oturtuldu. Ayrıca Cüneyt Dumlupınar’ın oyunun 27. Dakikasında Süleyman Koç’u oyundan alması anlaşılamadı. Kaleci Zubas’ın her iki golde de hatası vardı. Bu takımın küstürülen Mehmet Akyüz’e ihtiyacı olduğu da kanıtlandı.

Karşılaşmada iyi niyetli olmayan futbolcular nedeniyle yaklaşık 20 kez sakatlık nedeniyle durdu. Adanaspor kalecisi Karacic mavi-lacivertli oyunculardan Dibba, Ezeh, Traore’nin mutlak gol pozisyonlarını doğru müdahale ile engelledi. Yıllardır birbirlerine efelenen her iki takım oyuncuları sahayı kol kola terk etmediler. Dileğimiz, Adanaspor’un tüm maçlarına böyle hırslı ve istekli çıkması.

Mavi-lacivertli ekipte bu oyunla süper lige direkt ilk 2 arasında çıkamayacak gibi. Bu nedenle acil önlemler alınmalı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor