Derbi’de gol sesi çıkmadı: 0-0

STAD: 5 Ocak Fatih Terim Stadı

HAKEMLER: Tugay Kaan Numanoğlu, Orkun Aktaş, Deniz Caner Özaral

ADANASPOR: Goran Karacic (***), Serdar Bingöl (**), Veli Kızılkaya (***), Renan Souza Diniz (**), Enes Yasin Akyol (**), Eren Keleş (**) (Furkan Özçal*), Moussa Bagayoko (***), Hakan Keleş (**), Ahmet Dereli (*) (Okun Kurt*), Gorgi Araboze (*) (Serhat Tunç *), Emeka Friday Eze (**)

ADANA DEMİRSPOR: Kurtuluş Yurt (**), Adil Demirbağ (***), Semih Güler (**), Samed Ali Kaya (*)  (Anthony Christopher Stokes *), Vedat Bora (*)  (Aias Aosman * ), Tevfik Altındağ (**), Hakan Bilgiç (**), Volkan Şen (**) (Oleksandr Gladkyy *), Sinan Kurt  (**), Mehmet Uslu (**), Berk Yıldız (**)

GOL: Yok

SARI KART: Veli Kızılkaya, Furkan Özçal (Adanaspor) Adil Demirbağ, Semih Güler (Demirspor)

KIRMIZI KART: Serdar Bingöl (Adanapor)

Adanaspor-Adana Demirspor derbisinin ilk yarısı 0-0 sona erdi. Beklentilerin altında bir ilk yarı izledik. Her iki takım da orta sahada çok top kaybedince seyir zevki düşük bir maç oldu. İlk yarıda Adanaspor adına sahanın en iyilerinden biri Araboze ‘ydi. Adana Demirspor’da ise tüm toplar sol kanatta Volkan Şen’le buluşturup atağı yönlendirmeye çalıştılar. Adanaspor, Araboze ile gole çok yaklaşırken, Demirspor ise Volkan Şen’in önderliğinde gol pozisyonlarına girse de bundan yararlanamadılar.

İkinci yarıda her iki ekip te oyuna daha istekli ve arzulu başladılar. Oyun zaman zaman sertleşti. 52.dakikada sarı kart gören Serdar Bingöl, 59.dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımın 10 kişi bıraktı. Adanaspor 10 kişi kaldıktan sonra Adana Demrispor daha atak gözükse de Adanaspor zaman zaman kontraataklarla etkili olmaya çalışsa da bunda başarılı olamadı ve maç ta başladığı gibi 0-0 sona ererek puanları paylaştılar. Bu sonuçla Adanaspor puanını 5’e çıkartırken, Adana Demrispor da puanını 6’ya çıkardı.

Adanaspor-Adana Demirspor derbisinin heyecanı hakemin başlama düdüğüyle start aldı. Oyuna Adanaspor’un vuruşuyla başlandı. Oyunun ilk dakikalarında Adana Demirspor, rakibine oranla daha atak gözüktü. Adanaspor ise kontraataklarla gol aramaya çalıştı. Adanaspor ortadan atak geliştirmeye çalışırken, Adana Demirspor ise genellikle sol kanattan Volkan Şen’in olduğu yerden atak geliştirdi.

İlk ciddi atak Adana Demirspor’dan geldi. 15.dakikada Tevfik Altındağ’ın Volkan Şen’e gönderdiği topu, bu futbolcunun ortasında kaleye doğru giden topa kimse dokunamadı…

Adanaspor’un 20.dakikada kazandığı korneri Araboze kullandı. Araboze’nin ortasında hiçbir Adanasporlu futbolcu dokunamadı ve top auta gitti.

Adanaspor’da 35.dakikada sakatlanan Ahmet Dereli’nin yerine Okan Kurt girdi.

45+3.dakikada Volkan Şen’i faulle durduran Veli Kızılkaya sarı kart gördü.

Oyunun ikinci yarısına Adana Demirspor’un vuruşuyla başlandı. İkinci yarıya Adanaspor daha istekli ve arzulu başladı.

52.dakikada Adanaspor’dan Serdar Bingöl sarı kart gördü.

53.dakikada Adana Demirspor’da Adil Demirbağ yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

59.dakikada gelişen Adana Demirspor atağında rakibine sert giren Serdar Bingöl ikinci sarı karttan kırmızı görerek takımını on kişi bıraktı.

61.dakikada her iki ekipte oyuncu değişikliğine gitti. Adanaspor’da Gorgi Araboze’nin yerine Serhat Tunç, Adana Demirspor’da ise Vedat Bora’nın yerine ise Aias Aosman oyuna dahil oldu.

67.dakikada gelişen Adana Demirspor atağında, sağ kanatta topla buluşan Samed Ali Kaya’nın ortasında Volkan Şen ceza sahası içerisinde topa dokunamadı ve takımını bir golden etti.

71.dakikada her iki takım yine oyuncu değişikliklerine gitti. Adana Demirspor’da Volkan Şen’in yerine Oleksandr Gladkyy, Adanaspor’da ise Eren Keleş’in yerine Furkan Özçal oyuna dahil oldu.

78.dakikada Adana Demirspor’dan Semih güler sarı kart gördü.

82.dakikada gelişen Adana Demirspor atağında Samed Ali Kaya kaleciyle karşı karşıya kalmasına rağmen Goran Karacic’i aşamadı.

83.dakikada mutlak pozisyondan yararlanamayan Samed Ali Kaya oyundan çıkarken Anthony Christopher Stokes oyuna girdi.

87.dakikada Adanapor’dan Furkan Özçal sarı kart gördü.

90+4’de Adana Demirspor’dan Tevfik Altındağ sarı kart gördü.

(HABER: Sefa AKIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor