DERLER ABİ DERLER!

Hani şu 6. Filoyu bazılarına göre alkışlarla, bazılarına göre secde durarak  karşılayanların başını çektiği iddia edilen İsmail Kahraman var ya!..

Sonra TBMM Başkanlığı yapan o kişi..

Yani Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının 6.filoyu protesto ettiği, polis ve jandarma copları yediği ama direndiklerinde 6. Filoyu arkadaşlarıyla alkışlayan İsmail Kahraman..

Yeni Anayasa değişikliğiyle ilgili görüşlerini açıklarken şöyle demiş;

 “Bütün bu anayasalarda din vardır, din dersleri vardır, Diyanet İşleri Başkanlığı vardır, din görevlileri maaşını devletten almaktadır. Dini bayramlar, resmi tatil günleridir. Türkiye, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın üyelerinden birisidir. Hatta İSEDAK’ın başkanı Cumhurbaşkanımızdır. İçinde olduğumuz çevrenin dışındaymış gibi davranmak çok yanlıştır. Laiklik dünya anayasalarında 5 anayasada ilke olarak var. 195 ülkenin 5 tanesinde laiklik ilke olarak geçiyor. Yalnızca Fransa’da ‘din yok’ manasında kullanılıyor, diğerlerinde dine karşı oluş yok. Dinle barışık bir anayasa hepsinde var.”

Eeee.. Sonra!.. Sonra kamuoyundan gelen baskılarla çark etmiş, ilk 4 maddeye dokunmanın mümkün olmadığını, vatanını, milletini, bayrağını ve cumhuriyeti sevenlerin bunu asla istemeyeceğini belirtmiş, “Hukuktan nasibini almamışların hezeyanları ile karşılaşmak beni üzüyor” demiş..

Her zaman söylediğim bir söz vardır, konuşmadan önce mantık süzgecinden geçir, sonra seslendir. Ben öyle yapmaya çalışıyorum, size de öneririm sayın İsmail Kahraman!..

Bakın sayın İç İşleri Bakanı da zaman zaman kendini tutamıyor, kamuoyunda yanlış anlaşılacak yorumlara neden oluyor..

Sayın Soylu, aşağıda görülen yazıyı kaleme almış, sosyal medyada paylaşmış. Dilin kemiği yok ki, şimdi ard arda yorumlar yapılıyor “İçişleri Bakanı, Sedat Peker’in görüntülü açıklamaları görülmesin, dinlenmesin diye böyle bir paylaşımda bulundu” diyorlar.

Derler abi, derler..

Sen öyle bir paylaşımda bulunursan, bazıları da böyle yorum yapar..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor