DEVA Yüreğir kendinden emin

DEVA Partisi Yüreğir İlçe Başkanı Hamza Milli, olası bir genel veya yerel seçimlerde, partisinin ilçede zafer kazanacak güçte olduğunu söyledi. Ülke genelinde olduğu gibi Yüreğir’de de DEVA’ya karşı yoğun ilgi ve katılımın olduğunu ifade eden Başkan Milli, ‘’Bu hızla gidersek oy patlaması yapacağımıza inanıyorum. Üyelik başvuruları belirli bir kesimden değil, hemen hemen her partiden kopanlardan geliyor’’ diye konuştu.

RÖPORTAJ: YENER EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) –  DEVA Partisi Yüreğir İlçe Teşkilatı, özellikle son dönemde yürüttüğü hummalı çalışmalarla dikkat çekiyor. İlçede ki hangi mahalleye giderseniz gidin, siyasi sohbetlerde Genel Başkan Ali Babacan’ı ve onun politikalarını savunan birileriyle illaki karşılaşıyorsunuz. Seçmenin ilgisini DEVA Partisi üzerinde toplama görevini başarıyla yürüten Yüreğir İlçe Başkanı Hamza Milli, ‘’Sorumluluğumuz davamızı anlatmak. Bunun için gece-gündüz, işimizden ve ailemizden fedakarlık yaparak çabalıyoruz. Bütün üyelerimizle beraber, emeğimizin karşılığını almanın huzur ve mutluluğu içindeyiz’’ diyor. Yoğunluğunun arasında zaman ayırma nezaketi göstererek, sorularımızı içtenlikle ve samimiyetle yanıtlayan Başkan Milli, ilçede ki en büyük sorunun Türkiye genelinde ki gibi işsizlik olduğunu söyledi. Hamza Milli, yarın seçim olacakmış gibi hazırlıklı olduklarını da vurgulayarak, partisinin halkın güvenin boşa çıkarmayacak icraatlarla, iktidar veya iktidar ortağı olacağına inandığını söyledi.

Kısaca sizi tanımakla sohbetimize başlayabilir miyiz?

Adana’nın Yüreğir ilçesinde, 1982 yılında dünyaya geldim. Üç kuşaktan bu yana çiftçilikle uğraşan bir ailenin mensubuyum ve aynı mesleğimizi Yüreğir ovasında sürdürmeye devam ediyoruz.

Siyasi arenada isminizi, ilk defa Deva Partisi’nde duyduk. Bu ilk tecrübeniz mi?

Evet… Daha önce hiçbir siyasi oluşumda aktif rol almadım.  Hem Deva Partisi’nin hem de Genel Başkanımız Ali Babacan’ın vizyonuna inandığım için siyasete girmeye karar vermiştim. Sayın Babacan; Avrupa Birliği Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve Dış İşleri Bakanlığı gibi devletimizin en önemli makamlarında ciddi sınavlar vermiş bir isim. Devlet işleyişini çok iyi biliyor ve bu yönüyle övünüyoruz açıkçası.

Yüreğir halkının partinize ilgisi ne durumda?

Sahada temas ettiğimiz insanlar illa ki çayımızı içmeye ve bizlerle fikir alışverişinde bulunmaya geliyorlar. Bunu yanı sıra, partimizi ve bizleri tanımak için gelen ziyaretçi sayısı yoğunluğu da yaşıyoruz. Deva’yı memleket sorunlarına deva görüp gönül verenler günden güne artıyor. Ciddi bir ivme yakaladığımızı söyleyebilirim. Şu an, teşkilatlanma çalışmalarına büyük önem ve ağırlık veriyoruz. Yüreğir’de 107 tane mahalle var. Bunların 20’den fazlasında, mahalle başkanlıklarını oluşturmuş durumdayız.  İlçemizde, 843 adet seçim sandığı bulunuyor. Kısa sürede, sandıkların tamamına sahip çıkacak bir yapıda, kemikleşmiş bir taban oluşturacağız. 

Yeni bir parti olmanın dezavantajını yaşadınız mı?

Yüreğir’i diğer ilçelerden ayıran en büyük özelliği, siyaseti yakından takip eden bir halka sahip olmasıdır. Bilinirlik ve tanınırlık konusunda hiçbir sorun yaşamadık bu zamana kadar. Yeni olduğumuz için DEVA ismine yabancı gelenler oldu tabii… Ancak; sayıları bizim beklediğimizin de altında kaldı. Vazifemiz, her vatandaşımıza manifestomuzu aktarmak ve gayelerimizi anlatmak.  

Vardığınız noktada, kendinizi başarılı görüyor musunuz?

Bunun değerlendirmesini yapmanın, şu an için olduğunu düşünüyorum. İtalyanların bir sözü vardır; ‘’Herkes Roma’da yaşamak istiyor; ama unuttukları Roma’nın bir günde var olmadığı’’ diye… Biz de, ilçe yönetimi olarak, ortaya çok ciddi bir başarı koymadık açıkçası; ama önemli mesafeler kat ettik. İçimizde ki heyecanla, başarıya ulaşacağımızdan emin olduğumu söyleyebilirim.

Size göre Yüreğir’in çözüm bekleyen sorunları nelerdir?

Yüreğir’de insan odaklı sorunlar neredeyse Türkiye’de rekor sınırındadır. İşsizlik oranı yüzde 30’lara dayanmıştır. Yoksulluk nerdeyse Yüreğir’in kaderi olmuştur. Sanayi ve tarım için en geniş arazilere sahip ilçemizin bu yönünün değerlendirilmemesi, ek olarak ticaret ve iş çevrelerinin cazibe merkezi haline getirilmeyişinin sorumlusu herhalde Yüreğirli değildir. İşsizlik ve yoksulluk onlarca kötülüğün kaynağıdır. Çocuklarımız uyuşturucu batağına sürüklenmektedir. Anne ve babalarının emekli maaşlarına muhtaç durumda yaşayan binlerce gencimiz var. Boşanmalar başta olmak üzere aile sorunları katlanarak artmaktadır. Yüreğirli yurttaşlarımızın bir Atatürk Caddesi ya da Turgut Özal Bulvarı gibi kent havasını paylaşabilecekleri caddeleri, kent merkezleri bile yok. Gençlerimizin mahallelerinde spor alanları yüzme havuzları kültürel ve sanatsal faaliyetleri gerçekleştirecekleri ya da izleyecekleri alanlar ve aktiviteler son derece kısıtlıdır. İlçede amatör sporlar için genç nüfus potansiyeli fazlasıyla varken bu alana dönük kısa ve orta vadeli bir planı göremiyoruz. Kadınlarımızın işsizlik ve yoksulluktan en fazla olumsuz etkilendiklerini biliyoruz. Kentsel dönüşüm önemli bir problem olarak durmaktadır. Kentsel dönüşümü sadece yatay yapılaşmadan çok katlı yapılaşmaya dönmek olarak görmemeliyiz. Kentsel dönüşümün ihtiyaç duyulan bütün semtlerde yöre insanıyla birlikte karar verilerek, ranta fırsat vermeden gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu önemli sorunların yanında birçok sorun Yüreğir’de birikmiştir. Onun için Yüreğir’de birçok insanımız birazcık ekonomik rahatlama yaşadığında Yüreğir’den diğer merkez ilçelerimize göçmektedir. Bu sorunları çözmek için önce hedefleri belirleme, kısa orta, uzun vadeli programla çözümleri hayata geçirme Yüreğirli olarak boynumuzun borcudur. Doğduğum, büyüdüğüm ilçeme karşı en büyük sorumluluğumdur.

Sorunların çözümüne katkı sağlamak adına, yerel yönetimle işbirliği yapmayı düşündünüz mü?

Biz sorun çözmeye meyilli bir partiyiz. Gittiğimiz yerde bir sorun varsa, onu köpürten bir anlayışa sahip değiliz. Ve kim olursa olsun, Yüreğir’in ve Yüreğirlinin menfaatine çalışma yaparsa, onu alkışlamaktan geri durmayız. Bu minvalde, üzerimize düşün bir şey olursa da her zaman yapmaya hazırız.

Yüreğir kazanılması zor bir ilçe. Burada yürüttüğünüz siyasette, hedeflerinize ulaşacağınıza inanıyor musunuz?

Yüreğir, iktidar partinin Adana’da ki kalesi gibi bilinse de, son belediye seçimlerine baktığımız zaman, 2 bin oy gibi az bir farkla kazandıklarını görüyoruz. Bu da demek oluyor ki, hiçbir yer; hiçbir yerin kalesi değil… Kale gibi görünen nice yerlerin zamanla yıkıldığı bir gerçek. Asıl önemli olan insana dokunmaktır. Yüreğir’de biz de öyle yapıyoruz. Herkese ulaşmaya çalışıyor, onları dinliyor ve sorunlarına çözüm üretiyoruz. Bu nedenle Yüreğirli bizi çağırıyor. Bizde her çağrıya karşılık veriyor, saat kaç olursa olsun vatandaşlarla istişare ediyoruz. Her fikre açık olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum. Demokrasiye inanıyor ve çalışmalarımız bu çerçevede yürütüyoruz. Teşkilatımızın bütün neferleri canla başla gayret gösteriyorlar. Hepsine sizin aracılığınızla, bir kez daha teşekkür ediyorum. Kısaca şunu söyleyebilirim ki; hepimiz taşın altına elini koymuş bir şekilde, DEVA Partisi’ni Yüreğir’de hak ettiği yere taşımak için çabalıyoruz. Bunu da başaracağız.

Olası bir erken seçime hazır mısınız?

Yarın seçim olacakmış gibi hazırlıklıyız. Mübalağa etmiş olmayım, gerçekten de insanların ilgisi çok fazla. Gerek 2021, gerekse 2023’te yapılacak bir seçimde, iktidar veya iktidar ortağı olacağımıza yürekten inanıyorum. 

Bu röportajın gerçekleşmesine zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

Ben teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılar dilerim

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor