DİKKAT! 3.DALGA CORONA VİRÜS SALGINI BEKLENİYOR

David Nubarro, ülkelerin yaz döneminde gerekli önlemleri almadığı için 3. Dalganın da geleceği uyarısında bulundu.

Dünya, bulunan aşının piyasaya çıkmasını dört gözle beklerken, Corona virüsü’nün üçüncü dalgasının geleceği öne sürüldü.

Sağlık Bakanlığı test için aşırı ücret alanların ticari faaliyetlerinin durdurulacağı uyarısında bulundu.

HABER MERKEZİ-Dünya Sağlık Örgütü’nün üst düzey isimlerinden olan David Nabarro, yaz döneminde hükümetlerin gerekli önlemleri almadığını ve ikinci dalgayı corona virüsü dalgasını engellemek için bir şey yapmadıklarını belirterek, “Hükümetler birinci dalganın ardından yaz aylarında altyapısal ihtiyaçları gidermek için gerekli hamleleri almadılar. Şimdi ikinci dalgayı yaşıyoruz. Eğer hükümetler gerekli düzenlemeleri ve iyileştirmeleri yapıp önlem almazlarsa 2021’in başında üçüncü dalgayı göreceğiz. İsviçre’de vaka ve ölüm oranı çok ciddi seviyeye ulaşabilir” iddiasında bulundu. Açıklanan son resmi verilere göre Türkiye’de de 5.532 insanda corona virüsü vakası tespit edilmesi korkuyu daha da artırdı.

TÜRKİYE’DE ARTIŞ SÜRÜYOR

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı son açıklamaya göre Türkiye’nin Covid-19  ile son 24 saatte yapılan 152 bin 214 testle birlikte toplam test sayısı 17 milyon 90 bin 101’e ulaştı.

Önceki gün 5 bin 532 yeni hasta tespit edildi, toplam hasta sayısı 440 bin 805’e çıktı. Can kaybı da 135 artarak 12 bin 219’a yükseldi. 3 bin 233 hastanın daha iyileşmesiyle toplam sağlığına kavuşan kişi sayısı ise 370 bin 825’e ulaştı. Öte yandan ağır hasta sayısı 4 bin 121, hastalardaki zatürre oranı yüzde 3.8 oldu.

SAĞLIK BAKANLIĞI UYARDI

Öte yandan Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce, Kovid-19 (SARS-CoV-2) RT-PCR test ücretlerine ilişkin tüm kamu kurum ve kuruluşları ile valiliklere  bir uyarı yazısı gönderildi.

Kovid-19 RT PCR testi çalışmaya yetkili tüm sağlık kuruluşları için Kamu Sağlık Hizmetleri Fiyat Tarifesinde belirlenen fiyatlar üzerinden test ücretinin geçerli olduğu hatırlatılan yazıda, RT- PCR testi için bu ücret dışında herhangi bir bedel talep edilemeyeceği ve ilave ücret alınamayacağı vurgulandı. Mevzuata aykırı uygulamaların tespit edilmesi halinde idari para cezaları ve ilgili sağlık tesisi sorumluları hakkında idari yaptırımlar uygulanacak. RT-PCR testi için fazladan alınan ücretin iadesi sağlanacak. Aykırı uygulamaların sürdürülmesi halinde ilgili birimlerin faaliyetlerinin durdurulması yönünde işlem yapılacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor