DİVANDA NEDEN KADIN YOK?

Geçtiğimiz Pazar günü İyi Parti Adana 3. Olağan İl Kongresi yapıldı. Kongrede Divan Başkanlığını İYİ Parti Genel  Sekreteri Avukat Uğur Poyraz’ın yaptığı divanın diğer üyeleri Ömer Furkan Dağ, Çağlar Kürkçüoğlu, Ekrem Kuşçu ve Av. Saltuk Emre Ardınç oldu. Divan üyelerinin 5’inin de erkek olması kongreye katılan partililerin tepkisine yol açtı. Partililer, “Genel Başkanımız Meral Akşener’in olduğu bir yerde, divanda bir tane kadın olmamasını yadırgadık. Başkan adaylarının bu konuya daha duyarlı olmalarını beklerdik” dediler.

HABER: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Pazar günü yapılan İyi Parti Adana 3. Olağan Kongresi ve İl Başkan Seçimleri Yaşar Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kongrede; Divan Başkanı İyi Parti Genel Sekreteri Avukat Uğur Poyraz, Divan Başkan Yardımcısı Ömer Furkan Dağ, Katip Üyeleri İyi Parti Yüreğir İlçe Başkanı Çağlar Kürkçüoğlu, İyi Parti Karaisalı İlçe Başkanı Ekrem Kuşçu ve İyi Parti Üyesi Av. Saltuk Emre Ardınç oldu. Görevli 5 ismin de erkek olması misafirler tarafından tepki çekti.

“NEDEN DİVAN DA KADIN YOK?”

Genel Başkanı kadın olan bir partinin divanında kadın olmaması sonucunda İyi Partililer, “Divanda bir tane bile kadın yok, kadının adı yok. Divanda kadın olmalıdır. Neden divan da kadın yok? Kadının önemini savunanlar neden kadını koymuyorlar?” dedi.

“KADININ ÖNEMİNİN VE TOPLUMDAKİ YERİNİN BİLİNCİNDE VE FARKINDAYIZ”

Tepkileri cevapsız bırakmayan Divan Başkanı İyi Parti Genel Sekreteri Av. Uğur Poyraz, şunları dile getirdi:

“Geçici Divan Kuruluna verilen önergeler sonucunda Divan üyeleri seçimleri yapılıyor. Başka önerge olmadığı için de divan bu şekilde hazırlandı. Bunun herhangi bir cinsiyetçi yaklaşımla alakası olmadığını ifade etmek isterim. Burada yaptığımız toplantı bir aile toplantısı. Bir kadın genel başkan liderliğindeki siyasi partiye üyeyiz. Büyük bir demokrasi mücadelesi veriyoruz. Kadının öneminin ve toplumdaki yerinin bilincinde ve farkındayız. Dolayısıyla bu divanın bir prosedür olarak değerlendirilmesini rica ediyorum. Özellikle sayın kadınlarımızdan rica ediyorum. Bu konuda anlayışlarını, desteklerini bekliyor ve dediğim gibi prosedür olarak görmelerini rica ediyorum.”

Divan başkanının yaptığı açıklamada başka önerge olmadığını bildirmesi üzerine bir vatandaş “Önergeye imza atanlar neden kadını önergeye koymuyorlar?” şeklinde bir soru yöneltti.

Av. Poyraz, “Bunun bir eksiklik olduğunun farkındayım ve sizlere katılıyorum. Bundan sonrası için çok daha dikkatli olacağımızdan emin olabilirsiniz. Hassasiyet, dikkat ve uyarınız için teşekkür ediyorum” dedi ve konuşmasını sonlandırdı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor