DMO’dan ücretsiz maske dağıtımı

HABER: Güleser KELEŞ

ADANA (BÖLGE)-Devlet Malzeme Ofisi’nden Adana’ya gönderilen 1.047.000 adet maske kamu kurum ve kuruluşları ile sanayi kuruluşlarına ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında vatandaşların toplu alanlarda maske takmalarının zorunlu kılınmasının ardından ücretsiz maske dağıtım faaliyetleri hız kazandı.

Son olarak Devlet Malzeme Ofisi’nce 1.047.000 adet maske kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personele ve sanayi kuruluşlarında çalışan işçilere ulaştırılmak üzere Adana’ya gönderildi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, koronavirüs salgınından korunmak için alınması gereken en önemli tedbirlerden birinin maske takmak olduğunu söyledi.

Vatandaşların maske ihtiyacını karşılamak üzere gerekli tüm önlemlerin alındığını ifade eden Vali Demirtaş, ücretsiz maske dağıtımı için il bazında da gerekli çalışmaları ivedilikle gerçekleştirdiklerini belirterek, “Daha önce Adana’da üretim yapan sanayicilerimize, işyeri sahiplerimize ve vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu cadde, çarşı ve pazarlarda, görevli ekiplerimizce maske dağıtımı gerçekleştirilmişti ve dağıtımlar hala devam ediyor. Bizler vatandaşlarımızın sağlığını korumak için devletimizin tüm imkanlarını seferber ediyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız dağıtılan bu maskeleri hijyen kurallarına uyarak kullanmalarıdır” dedi.

Pazar yerlerinde ve vatandaşların yoğun olduğu alanlarda ücretsiz maske dağıtılmaya da devam edildiğini vurgulayan Vali Demirtaş, “Gerçekleştirilen maske dağıtım çalışmalarında emeği geçen herkese tüşükker ediyorum” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor