DOSTLUK KAZANSIN

Türkiye’nin sayılı derbilerin başında gelen Adanaspor ile Adana Demirspor’un 63. derbisi hafta sonu yeni statta oynanacak. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şube Başkanı Kurtul Çakın, derbi karşılaşması öncesinde Adanaspor Kaptanı Hakan Çinemre ile Demirspor Kaptanı Gökhan İnler’i Nihat Geven Tesisleri’nde bir araya getirerek spor medyasına açıklama yapmalarını sağladı.

Kurtul Çakın, buluşmanın gerçekleşmesini sağlayan Adanaspor Kulübü  Başkanı Bayram Akgün ve basın danışmanı Vedat Gül ile Demirspor kulübü Başkanı Murat Sancak ile Basın Danışmanı Oğuzhan Delen’e teşekkür ederek “Dileğimiz maçın centilmence geçmesidir ”dedi. Kurtul Çakın ilk sözü fikstürde ev sahibi olması nedeniyle Adanaspor Kaptanı Hakan Çinemre’ye verdi. Kaptan Çinemre, nezaket göstererek “Gökhan İnler benim ağabeyim ve büyüğüm ilk sözü ona bırakıyorum” dedi.

GÖKHAN İNLER: DERBİLERİN ÖNEMİNİ BİLİYORUM

Avrupa’da birçok kulüpte forma giydiğini, Türkiye’de ise Beşiktaş ve Başakşehir’de oynadığını, derbilerin önemini yakından bildiğini belirterek, “Hafta sonu yapılacak derbide centilmenliği elden bırakmadan kazanmak için iyi mücadele ederek sevinen taraf olacağız” şeklinde konuştu. Derbi maçının pandemi önlemleri kapsamında taraftarsız oynanacağını belirten Gökhan İnler, şöyle devam etti: “Çok final maçı ve derbiler oynadım. Ancak, Adanaspor ve Demirspor arasındaki rekabeti herkesten dinledim. Maç belki kıran kırana geçecek, ama kardeş kulübümüzle ilişkileri her zaman iyi tutacağız. Centilmence geçmesini beklediğimiz karşılaşma büyük olasılıkla yeni statta oynanacak. Geçtiğimiz günlerde yeni stadı gördük. İçine girdiğimizde ben alışık olmama rağmen, bir Avrupa stadında gibi sandım ve çok beğendim. Sanıyorum sadece zeminde sorun olduğunu söylediler. Derbi maçına çok iyi hazırlandık. Kazanan taraf olmak istiyoruz. Cüneyt Dumlupınar bizleri fiziksel olduğu kadar zihinsel olarak da mental olarak hazırlıyor. Yeni statta 30 bin kişinin önünde oynamak başka bir heyecan verirdi.”

“AVRUPA HER YÖNÜYLE FUTBOLU ÇOK ÖNEMSİYOR”

Gökhan İnler, Avrupa’da yönetici, antrenör ve diğer kulüp çalışanları ve görevlilerin sporu, futbolu çok önemsediklerini stat, hazırlık, teknik, taktik, organizasyon konusunda hayli ileri konumda olduğunu kaydetti. Demirspor’un süper lig ayarında kaliteli futbolcuları bulunduğunu belirten Gökhan İnler, tüm kulüplerin kendilerine karşı hırçın ve saldırgan oynadıklarını, sezün sonunda bu kez süper lige çıkacaklarını, Başkan Murat Sancak’ın maddi ve manevi yaptığı hizmetleri çok önemsiyorum. İnler, bu sezon üst üste 3 kez maç kazanamadıklarını, bu hafta Adanaspor’u yenerek bunu gerçekleştireceklerini ifade etti. Gökhan İnler, eğitim ve spor vakfı kurduğunu, kazandığı paranın bir bölümünü bu gibi sosyal sorumluluk projelerine harcadığını anlattı.

HAKAN ÇİNEMRE: HAKEMLER DAHA HOŞGÖRÜLÜ OLMALI

Takım olarak çok kart gördüklerini belirten Hakan Çinemre, hakemler hakkında çok konuşmayı doğru bulmadığını, ancak mağduriyet yaşadıklarını, hakemlerin bu konuda daha hoşgörülü davranmaları gerektiğini, VAR uygulamasının 1. Ligde de bulunmasının altını çizerek yeni statta yarın antrenman yapacaklarını, Demirspor’u yenerek hedeflediklerinin play-off grubuna kalmak olduğunu söyledi. Derbi maçında favori olarak kendilerini gördüklerini belirten Hakan Çinemre, antrenör değişikliğinin kendileri dışında olduğunu, Emrah Bayraktar’ın kendilerini fiziksel ve zihinsel olarak iyi antrene ettiğini belirtti.

“HER İKİ TAKIMDA OYNADIM DERBİ HAVASINI İYİ BİLİRİM”

Hakan Çinemre, geçtiğimiz yıllarda Demirspor’da da forma giydiğini derbinin havası ve heyecanını yakından bildiğini belirterek, “Bana göre Anadolu’nun en büyük derbisi Adanaspor ile Demirspor arasında oynanandır. Derbiler çok farklı geçer. Maçın hakemi, hava koşulları, futbolcuların maç günü ruh halleri çok önemli. Ancak, biz kendimizi favori görüyoruz. Maçı kazanmak için çok iyi mücadele edeceğiz” dedi. Her gün üzerine koyarak eksikleri gördüklerini ve bunları telafi etmek için çok çalıştıklarını ifade eden Hakan Çinemre, maçın taraftarlar önünde oynanmasını arzuladıklarını, ancak salgından dolayı bunun mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor