EĞİTİM SEN ADANA ŞUBESİ, SMA HASTASI MUHAMMED İÇİN DAYANIŞMA ÇAĞRISI YAPTI

(HABER MERKEZİ)-Eğitim Sen Adana Şubesi, SMA hastası minik Muhammed için dayanışma ve konsere davet çağrısı yaptı.
Diyarbakır’da SMA Tip 1 tanısı konulan 16 aylık Muhammed İzol’un yaşama tutunabilmesi için başlatılan kampanyaya bir destek de Eğitim Sen Adana Şubesi’nden geldi. Şube, Muhammed’in annesi Mihriban İzol ve babası, aynı zamanda Eğitim Sen üyesi olan öğretmen Şirin İzol ile birlikte kamuoyuna çağrıda bulundu:
“KARDEŞİMİ YAŞATMAK İÇİN BEN DE VARIM!”
Valilik izniyle başlatılan yardım kampanyası kapsamında, 15 Haziran 2025 Pazar günü saat 18.00’de Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde bir dayanışma konseri düzenlenecek. Konsere Eğitim Sen üyeleri ve çok sayıda gönüllü öğrenci sanatçı sahne alacak.
“Çocuklarımızla birlikte hazırladığımız bu konser, yalnızca müzik değil, umut ve yaşam çağrısıdır. Tüm üyelerimizi ve dostlarımızı bu dayanışma gecesine bekliyoruz. Muhammed’i yaşatalım, dayanışmayı büyütelim.”
Muhammed’in annesi Mihriban İzol duygularını şöyle dile getirdi:
“Oğlumuz 8 günlükken SMA tanısı aldı. Her ilacından önce aç bırakmak zorunda kalıyoruz. Her enjeksiyon sonrası yeniden toparlanması saatler sürüyor. Türkiye’deki tedavi yalnızca zaman kazandırıyor ama onu iyileştirmiyor. Tedavi sadece yurt dışında mümkün ve çok pahalı. Lütfen sesimizi duyun. Bir annenin yüreği dayanacak gibi değil.”
Öğretmen baba Şirin İzol da destek çağrısını şu sözlerle dile getirdi:
“Binlerce çocuğa umut olmuş bir öğretmenim ama kendi çocuğum için çaresiz kaldım. Oğlumuz için başlattığımız kampanya valilik izinlidir. Erken teşhis aldık ama bu yeterli değil, erken tedavi de şart. Hepimizin katkısıyla bu tedaviye ulaşabileceğimize inanıyoruz.”
“Kardeşimi Yaşatmak İçin Ben de Varım!” başlığıyla düzenlenen etkinlikte sahneye çıkan öğrenciler müzikleriyle Muhammed’in yaşam hakkına dikkat çekecek. Etkinlikte piyanodan kemana, gitardan flüte birçok enstrümanla çocuklar sahne alacak. Açılışta yer alan şu sözler konserin ruhunu yansıtıyor:
“Bugün burada sadece müzik yok. Umut var, dayanışma var, sevgi var. Muhammed için buradayız. Her notada bir umut saklı. Her ezgide bir iyileşme hayali var.”
Katılımcı Çocuklar:
Adil Göçer, Simay Bayraktar, Berçem Çağrı, Heja Keskin, Ayaz Kaçmaz, Rodin Heval Coşkun, İslim Hira Dinçer, Emir Talha Kayabaşı, Masal Önal, Ozan Özerkan, Yiğit Filizer, Amine Hüma Açık, Hena Çelik, Nefes Kayar, Buğra Karabulut, Kuzey Kaş, Dila Taban, Nehir Gök, Çınar Göçer, Asmin Roza Coşkun, Ali Zanyar Ölper, Rengin Kaplar
Valilik izinli yardım kampanyasına bağış yaparak Muhammed’in yurt dışı tedavisine katkıda bulunabilirsiniz. Etkinlik, destek ve detaylı bilgi için Eğitim Sen Adana Şubesi ile iletişime geçilebilir.