EGOSUZ BİR İNSANIM

Adana Demirpor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, kulüp, lig, Fatih Terim, Andrea Pirlo, Artem Dzyuba, Mario Balotelli, Yunus Akgün gibi bir çok konuya değinirken, transferi gündemde olan Samet Akaydın ile de ilgili flaş bir yorumda bulundu.

Montella, “Benim hakkımda futbolcuyken de hep olumlu şeyler konuşulurdu. Bunu egosuz olarak söylüyorum. Futbolda hiçbir şey kalıcı değildir. Bu yüzden geleceğe odaklanmak enerjimizi almaktan başka bir şey getirmez, benim için önemli olan tek şey bir dahaki maçtır. Forvetsit oynadığıma dair yorumlara katılmıyorum. Bu tamamen taktiksel bir tercih. Direkt 9 numara özelliğinde bir oyuncu ile oynamıyorsak aslında kanatlarımızı forvet olarak kullanıyoruz demektir. Futbolcuların özellikleri buna yatkın ise bu şekilde değerlendiriyoruz. Bitiricilik özelliği yüksek oyuncuları tercih ediyoruz.

Dyzuba geldiğinde takım fiziksel olarak çok öndeydi. Bunu yakalamak için birkaç şans buldu ama devamını getiremedi. Başkanımız da bu süreci çok iyi yönetti. Faydalı olamayacağını anladığı gibi doğru bir şekilde yolları ayırdı. Balotelli’yi çok iyi yönettik. Kulüp yönetimi onu çok iyi değerlendirdi. Tabii kendisi de başarılı olmak istedi, fedakarlıklar yaptı ve ortaya bir başarı çıktı. Yunus Akgün’ün yapabildiklerini de biliyorum, yapabileceklerini de… Potansiyelinin daha fazlasını yapabilir. Bu özellikler onda var, Galatasaray bunun farkında ve eminim bu nasıl çıkaracaklarını biliyorlardır.

Pirlo için en iyisini diliyorum. Çünkü bunu fazlasıyla hak eden bir insan. Çok özel ve mütevazi bir karakter. Harika bir futbolculuk kariyerinin ardından teknik direktörlüğe de aslında çok iyi bir yerde başladı. Kötü de bir başlangıç değildi. Şimdi Türkiye’de farklı bir yarışın içerisinde, ben çok büyük başarılar yaşayabileceğine inanıyorum. Fatih Terim, çok önemli bir isim. Floransa’da inanılmaz hatıralar bırakan bir kişiden bahsediyoruz. Sadece bu değil, birkaç defa konuştuk, gerçekten ayakları yere basan çok kaliteli biri. Milan’da da kısa süre çalıştı ama kalitesini gösterdiğine inanıyorum. Tayyip Talha’yı satmak zorunda kaldık, ancak Samet Akaydın’ın gitmesini istemiyoruz, çünkü bakkala dönmek istemiyoruz. Sürekli al-ver yaparak başarılı olamayız. İlk 11’inizden çok oyuncunun ayırlamış her takımın kaldırabileceği bir şey değil” dedi. (BÖLGE ÖZEL)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor