‘Ekonomik çöküş yaşanıyor’

(HABER MERKEZİ)-CHP Adana Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, döviz kurundaki sürekli yükseliş ve yanlış ekonomi politikaları sonucunda oluşan krizi Türkiye Büyük Millet Meclisi Gündemine taşıdı.

Sümer, “Doğru ekonomi hamleleri yapılmazsa iktidar, memurun maaşını, emeklinin aylığını ödeyemez hale gelecek” dedi.

Orhan Sümer, “Merkez Bankası “Dövizi düşürmek için bir çalışmamız yok” açıklamasında bulunuyor. Hazine Bakanı; “Döviz kuruna hiç bakmıyorum” diyor. Ancak hem dolar hem euro her geçen gün tarihi zirvelere ulaşıyor. Yabancı basın ajansları “Türkiye Battı” başlıkları atıyor. İktidarın salgın perdesiyle gizlemeye çalıştığı bir ekonomi yönetimi var. Bu gidişle Türkiye ekonomisi geri dönüşü zor bir döneme girecek ve daha ağır sonuçlar olacaktır.” Dedi.

ESNAF SİFTAH YAPAMIYOR – SARAY İKTİDARI GÖRMÜYOR

Orhan Sümer, “Vatandaşın mutfağındaki yangın söndürülemez hale geldi. Fabrikalarda üretim durdu. Esnaf siftah yapmadan kepenk kapatıyor. Milletimiz bir yandan salgınla, bir yandan ekonomik kriz ile mücadele ediyor. Yetkili Kurumların başında bulunan kişilerin ekonomiyi sağlam temeller üzerine, yeniden kuracak hamleler yapması kaçınılmaz olmuştur. Saray’dan bakınca evine ekmek alamayan kimse görülmüyor olabilir, bazılarının işine gelmiyor da olabilir ama ne yazık ki ülkemizde ekmek alamayan binlerce vatandaşımız var.” dedi.

ÜRETİM DURMA NOKTASINDA

Orhan Sümer, “Covid nedeniyle bir çok fabrika ve iş yeri zaten sınırlı üretime geçmiş, kapasitesini düşürmüştü. Ancak dövizin sürekli olarak yükleşi özellikle sanayi üretimini durma noktasına getirdi. Ne yazık ki Türkiye çoğunlukla ithalata bağlı üretim gerçekleştiriyor. Bu durumda üretici aldığı her malzemede döviz ödemek zorunda kalıyor ve artık bu duruma gücü yetmiyor. Üretici girdi maliyet fiyatları düşmeli dedikçe, iktidar adeta kulağının üzerine yatıyor” dedi

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor