Elit Cimnastik Spor Kulübü genç soprcular yetiştiriyor

Adana Elit Cimnastik Spor Kulübü Kurucu Beden Eğitimi Öğretmeni ve 2. Kademe Cimnastik Antrenörü Erkan Sert, sporun çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerinde önemli katkı sağladığını söyledi.

Erkan Sert, Gürselpaşa Mahallesi’nde çağdaş ve modern spor tesisinde başta cimnastik olmak üzere, dans ve kick boks dersleri veriyor. 3 yıldır aynı tesislerde hizmet verdiğini ifade eden Erkan Sert, 80 kadar öğrencisi bulunduğunu kaydetti.

15 yıldır Mersin ve Şanlıurfa’da Beden Eğitimi Öğretmenliği’nin yanı sıra cimnastik dersleri verdiğini, son yıllarda ailelerin sporun önemini kavradıklarını belirterek, konuşmasında şunlara yer verdi:

“ Küçük yaştan itibaren düzenli spor yapan bir çocuk yaşıtlarına oranla daha aktif, sağlıklı ve başarılı olduğu kanıtlanmıştır. Çocuk için spor fiziksel gelişimin yanı sıra fiziksel ve sosyal açıdan da önemli bir yer tutmaktadır. Çocuk spor yoluyla, çevresini tanımakta, iletişim kurmakta ve kendine olan güvenini artırmaktadır. Gelişme çağında çocuklarda hareketsizlik kilo alma, obezite gibi sorunlar yaşayabilir. Bu yüzden bir çocuk ne kadar erken yaşta spor ile tanışırsa onun için o kadar yararlıdır. Çünkü gelişmekte olan çocukların vücudunun spora yani egzersize ihtiyaçları vardır. Yapılan araştırmalarda, okul çağındaki çocuklara düzenli spor yapma alışkanlığı kazandırıldığında çocuğun ileriki yaşlarda da bu alışkanlıkları devam ettiği görülmektedir.”

SPOR MUTLULUK HORMONU SALGILAR

Spor yapan çocukların yaşıtlarına göre daha sağlıklı ve neşeli olduklarını ifade eden Erkan Sert, sporun mutluluk hormonu salgıladığını, cimnastiğin tüm sporların anası olduğunun altını çizerek, salgından dolayı velilerin çocuklarını spora göndermelerini ertelediklerini, tesislerinde mesafe, maske ve hijyene büyük önem verdiklerini belirtti.

Çocuklarda spora başlama yaşının 3 ile 5 yaş aralığında olduğunu, fazla yükleme yapmadan çocuğa esneklik kazandırmak gerektiğini belirterek: “Çocukların oyuna olan ilgisi üst seviyelerde olduğu için oyun ağırlığının daha çok olduğu spor faaliyetlerinin seçilmesi gerekmektedir. Çünkü bu dönemde çocuk çevresine uyum sağlamaya ve kendini tanımaya başlamaktadır. Çocuk düzenli spor yapmaya başladığında fiziksel ve sosyal açıdan gelişme, konsantrasyon, özgüven oluşmakta ve kifoz ve skolyoz gibi omurga şekil bozuklukları daha az görülmektedir” diye konuştu

Sert, spor tesislerinde kendinin yanı sıra diplomalı antrenörler Tezcan Kocakaya, Zafer Göksu ve Aslıhan Demir’in görev yaptığını da sözlerine ekledi. (SPOR ÖZEL)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor