Emekliler sorunlarının çözümünü bekliyor

(HABER MERKEZİ)-TÜED Adana Şube Başkanı Seyfi H.İyiyürek,“2000 sonrası emeklilerin İntibak’ının bir an önce çıkarılması, yüzde 5 ve 4 olan ek ödemelerin yüzde 8 ile 9 arasına yükseltilmesi kısmen de olsa bir refah sayılmaktadır. Emekliden kesilen sağlık hizmetlerinin bedeli olan katkı paylarının kaldırılmasını, Seyyanen verilmeyen Zamların TÜFE ile verildiği takdirde Gerçek Harcama Sepetinin acilen güncellenmesi. Ayrıca; Promosyon iyileştirilmesinin yapılması, emekli ikramiyelerinin Tüfe düzeyinde arttırılması; özelliklede Aile yardımlarının da ivedilikle gerçek şekilde emekliye yansıtılması gerekmektedir” dedi.

Bir Milyon’u aşan aktif emekli üye sayısıyla ülkemizin, 72 Bin Üye Sayısıyla Adana’nın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu olan ve Adana Şube Başkanlığı ile Genel Merkez Denetim Kurulu  Başkanlığını Seyfi H.İyiyürek’in ve Adana Şubesi Yönetim Kurulu üyeliğini oluşturan Yaşar Tekin, Mustafa Kastalmış, Sabit Bakıner ve Sabahattin Metiner’in Başarıyla yerine getirdiği; Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) “Emeklinin hak arama mücadelesinde Önemle ve Aralıksız gün be gün devam ettiriyor.”  Bu konuda Yönetim adına bir basın açıklamasında bulunan Başkan Seyfi H.İyiyürek, “içinde bulunduğumuz 2020 yılının bitip 2021 yılına gireceğimiz şu dönemde yeni yıla dair Emeklinin önemle bir zaruret-zorunluluk halini gelen  sorunlar yumağını “EMEKLİ SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNÜ ÖNEMLE BEKLİYOR” başlığıyla toparlayarak şu  sözleri kamuoyu ile paylaştı.

Seyfi H.İyiyürek, “4446 Sayılı yasa ile 2001 yılında bizleri (Emeklileri) TÜFE’ye bağladılar. Ancak, Tüfe ile yapılan Zamların emekliyi tatmin etmediği, 2000 sonrası emeklinin düşük maaşa bağlanması nedeniyle; Elzem olan Seyyanen maaş arttırılmalarının yapılması için defalarca Hükümetimize bilgi vermiş, ama maalesef ilgili kanun gereği Tüfe ile zamlar devam edilmekte. Bunun da emekliyi tatmin etmediği gibi Sefalete sürüklediği bir gerçek. Bilhassa; 5510 sayılı yasa ile yapılan emekli maaşları Cüzi bir miktar olup emekliyi mağdur duruma düşürmüştür. Bu nedenle; ; “2000 sonrası emeklilerin İntibak’ının bir an önce çıkarılması, yüzde 5 ve 4 olan ek ödemelerin yüzde 8 ile 9 arasına yükseltilmesi kısmen de olsa bir refah sayılmaktadır. Emekliden kesilen sağlık hizmetlerinin bedeli olan katkı paylarının kaldırılmasını, Seyyanen verilmeyen Zamların TÜFE ile verildiği takdirde Gerçek Harcama Sepetinin acilen güncellenmesi. Promosyon iyileştirilmesinin yapılması, emekli ikramiyelerinin Tüfe düzeyinde arttırılması; özelliklede Aile yardımlarının da ivedilikle gerçek şekilde emekliye yansıtılması gerekmektedir.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor