EMRE AKBABA BÖYLE İSTEDİ: 2-1

STAD: Yeni Adana Stadı

HAKEMLER: Erkan Özdamar (**), Mustafa Emre Eyisoy (**), Kemal Yılmaz (**)

ADANA DEMİRSPOR: Ertaç Özbir (**), Jonas Svensson (**), Kevin Rodrigues (**), Samet Akaydın (**), Semih Güler (**), Henry Onyekuru (**), Babajide Akintola (**) (Dk.68 Yusuf Sarı **), Emre Akbaba (****) (Dk.90 Erhun Öztümer *), Badou Ndiaye (**), Benjamin Stambouli (**) (Dk.76 Gökhan İnler **), Fredrik Gulbrandsen (**)

VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK: Batuhan Şen (*), Rayyan Baniya (*), İbrahim Dresevic (*), Davide Biraschi (*), Magomed Ozdoev (*) (Dk.82 Adnan Uğur *), Ebrima Colley (*) (Dk.66 Jean Kouassi *), Levent Mercan (*), Otabek Shukurov (*) (Dk.75 Samed Onur *), Matteo Ricci (*) (Dk.82 Kerim Frei *), Fabio Borini (**), Mbaye Diagne (*) (Dk.66 Colin Kazım *)

GOLLER: Dk.11 ve 43 Emre Akbaba (Adana Demirspor), Dk.19 Fabio Borini (VavaCars Fatih Karagümrük)

SARI KARTLAR: Benjamin Stambouli, Fred Gulbrandsen, Yusuf Sarı (Adana Demirspor), Ebrima Colley, Jean Kouassari (VavaCars Fatih Karagümrük)

Adana Demirspor, hafta içi kupada Çaykur Rizespor’a elendikten sonra çıktığı VavaCars Fatih Karagümrük’ü 2-1 yenerek ligde yoluna emin adımlarla ilerliyor. Mavi-Lacivertliler’i galibiyeti getiren golleri 11.ve 43.dakikada Emre Akbaba kaydederken, konuk ekibin golünü ise 19.dakikada Fabio Borini kaydetti. Adana Demirspor bu galibiyetle 3.sıraya yükselerek ilk iki sıradaki rakiplerine bir adım daha yaklaştı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Adana Demirspor, maça istekli ve arzulu başladı. Mavi-Lacivertliler aradığı golü 11.dakikada buldu. Bu dakikada gelişen Adana Demirspor atağında Benjamin Stamouli’nin pasını çok iyi değerlendiren Emre Akbaba durumu takımı lehine 1-0 yaptı.

Bu dakikadan sonra oyunda dengeyi sağlayan konuk ekip VavaCars Fatih Karagümrük, 19.dakikada geliştirdiği kontraatakta Fabio Borini ile eşitliği sağladı: 1-1.

Adana Demirspor, 21.dakikada konuk ekibin ceza sahası içi sol çaprazdan Henry Onyekuru’nun çektiği şut çerçeveyi bulmadı.

Bu dakikadan sonra da ataklarını sıklaştıran ve rakibini bultan Adana Demirspor, galibiyet golüne ancak ilk yarının son dakikalarında buldu.

43.dakikada Mavi-Lacivertliler’in atağında Fredrik Gulbrandsen’in asistini çok iyi değerlendiren Emre Akbaba kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak durumu 2-1’e getirdi. Adana Demirspor bu golle soyunma odasına 2-1 galibiyetle gitti.

İkinci yarıya konuk ekip VavaCars Fatih Karagümrük etkili başlasa da Adana Demirspor, oyunda dengeyi sağlayıp, daha sonra ağırlığını koymaya başladı.

66.dakikada VavaCars Fatih Karagümrük’de iki oyuncu değişikliği birden oldu. Ebrima Colley ve Mbaye Diagne oyundan çıkarken, Jean Kouassi ve Colin Kazım oyuna girdi.

68.dakikada Adana Demirspor ilk oyuncu değişikliğini Babajide Akintola’nın yerine Yusuf Sarı’yı alarak yaptı.

75.dakikada VavaCars Fatih Karagümrük de üçüncü oyuncu değişikliği Otobek Shukurov’un yerine Samed Onur oyuna girerek yapıldı.

76.dakikada Adana Demirspor’da Benjamin Stamouli çıkarken yerine Gökhan İnler oyuna dahil oldu.

VavaCars Fatih Karagümrük 82.dakikada iki oyuncu değişikliği birden daha yaptı. Magomed Ozdoev’in yerine Adnan Uğur, Matteo Ricci’nin yerine de Kerim Frei oyuna girdi.

90.dakikada Adana Demirspor’un iki golünü atan Emre Akbaba oyundan çıkarken yerine Erhun Öztümer girdi. (HABER: YENER EKİNCİ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor