ENSTİTÜLER

Cumhuriyet aydınlanmasını, Anadolu’nun en ucra köşesine kadar ulaşmasında “ÇILGIN TÜRKLER”in mucizesi “KÖY ENSTİTÜLERİ”ydi.Köy Enstitüleri’nde yetişen sağlıkçılar ve öğretmenler gittikleri köye ışık saçıyor, Cumhuriyet idaresinin erdemlerini yayıyorlardı.

Bundan rahatsızlık duyan ağalar devrin cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü baskı altına alarak 1947’de Köy Enstitüleri’ne öğretmen yetiştiren, Köy Enstitüleri’nin an adamarı olan “HASANOĞLAN YÜKSEK KÖY ENSTİTÜSÜ”nü kapadılar. Daha sonra da Köy Enstitüleri komünist yuvasıdır safsatası ile Demokrat Parti tarafından ülke genelindeki 21 Köy Enstitüsü tamamen kapattırıldı.

Ülkeyi tam tamına 18 yıldır tek başına yöneten AKP ve Recep Tayyip Erdoğan hükümeti; Ülkemiz için hayati değeri en az köy enstütileri kadar öneme haiz “REFİK SAYDAM HIFZISSIHHA ENSTİTÜSÜ” dünya çapında buluşlara damga vuran ve aşı üreten enstitüyü kapattı.

Enstitünün Ankara Esenboğa Havaalanı yakınında bulunan serum deposunu, serum çiftliğini kapattılar. Şimdi Seram çiftliğinin yerinde  oto galerileri yer alıyor.

Bu yetmiyomuş gibi; 5 yıllık ebe, hemşire, tıbbi teknologlarınsınavla alındığı, üç yıllık eğitim verilen “CEVHER NESİBE EĞİTİM ENSTİTÜSÜ”nü de kapattılar. Düz liseleri İmam-Hatip Liseleri’ne çevirdikleri gibi.

Şimdi de özel hastane sahibi, sağlıkta ticaretle uğraşan Sağlık Bakanı çıkmış herkes kendi olağanüstü halini ilan edebilir diyerek; herkesi  başının çaresine bırakmaya çağırıyor.

18 yılda Cumhuriyet’den ne varsa hepsini yok etmekle uğraşan AKP, eğitimde, sağlıkta, dış politikada, tarımda; kısaca yaşamın tüm katmalarında tusunami yarattılar.

Herkesi başının çaresine bırakmaya davet eden sağlık tüccarı, Sağlık Bakanı İtalya olmamaya özen gösteriyoruz diyor. Eğitim tüccarı, Eğitim Bakanı, okulların kapanmasıyla yükünü hafifletiyor.

Bir diğer tüccar zihniyetli Tarım Bakanı Pakdemirli, KORONAVİRÜS tedbirlerinde çiftçinin adının bile anılmamasına gıgını bile çıkarmıyor. Ülke tarımını yok etmede ne yapması gerektiğini düşünüyor herhalde.

Diyanet umre ziyretine izin vererek KORONAVİRÜS’ün ülkeye yayılmasının günahını, vebalini nasıl telafi edecek anlamıyorum.

Her konuda, her olayda Bay Kemal’i ve CHP’yi suçlayan AKPGenel Başkanı, KORONAVİRÜSÜ yayan CHP ve Bay Kemal demediği için CHP Genel Başkanı bu belaan kendini bir vesile ile kurtarmış sayılıyor herhalde…

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor