ERCAN TANER’İN MESLEĞİ BIRAKMASI VE SPOR BASINININ SESSİZLİĞİ

Deneyimli spor spikeri ve sunucu Ercan Taner KORONAVİRÜS nedeniyle ara verilen liglerin, salgın riski devam ederken yeniden başlatma kararını protesto ederek yayıncı kuruluştan istifa ettiğini açıklaması çeşitli yorumlara neden oldu. Buna karşın, meslektaşları ve Türkiye Spor Yazarları Derneği, Gazeteciler Cemiyetleri’nin sessizliği dikkati çekti.

Liglerin salgın tamamen geçmeden yeniden başlama kararının büyük bir risk içerdiğini ifade eden deneyimli spiker, ailesinden 2 kişinin KORONAVİRÜS tedavisi gördüğünü aktardı. İstanbul‘da en son seyircisiz oynanan Beşiktaş-Galatasaray maçını anlattığını belirten Ercan Taner şöyle devam etti:

“Ailemden 2 kişinin şikâyetleri vardı. Önce kondurmuyorduk. Ateşleri yükselince ambulans geldi ve testleri pozitif çıktı. Bir kişi, bir anda yoğun bakıma kadar gitti. Biri evde karantinada kaldı. Bu beni psikolojik olarak çok etkiledi. Bilim insanları kronik hastalığı olanları uyarıyor. Eşimde de var. Bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar kullanmakta. Şahsen ben 38 yıldır maç anlatıyorum. Böyle sıkıntılı bir dönem yaşamadık. Bundan böyle havaalanları, uçaklar, oteller, stattan stada koşup her riske girip maç mı anlatacağım? Tabii ki hayır. Liglerin başlaması tamamen ekonomi” şeklinde konuşmuştu.

Futbol antrenörü Ziya Taner’in oğlu olan ve 18 yaşında girdiği TRT sınavlarını kazanan başarılı spiker Ercan Taner’in “Ateş Arabaları” ve “Çimde ki Gölgeler” adlı 2 kitabı bulunuyor. Ercan Taner,  Bundan sonra ki yaşamını Türkiye’nin en güzel sahil kentlerinden Datça’da geçireceğini, bundan böyle sağlığına önem vereceğini belirtti.

Liglerin başlamasını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ne de bilim kurulu üyeleri doğru bulmuyorlar. Hatta Bakan Koca, “Sorumluluk tamamen Futbol Federasyonu”nun diye açıklama yapmıştı. Federasyon Başkanı Nihat Özdemir’de 8-10 kadar farklı planları olduğunu açıklasa da ligleri başlatacakları, sporcu, antrenör, hakem, stat görevlileri ve spor medyası mensuplarının görüşlerine gerek duyulmadığı dikkati çekiyor.

İlk başlarda hemşerimiz Fatih Terim iyi bir çıkış yaparak maçların oynanmasını doğru bulmadığını, futbolcuların sendikalaşmaları gerektiğini söylemişti. Tahlilleri pozitif çıkan KORONAVİRÜS’ü güç bela atlatan Fatih Terim, şimdilerde pek konuşmuyor. Aynı şekilde Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Genel Başkanı İsmail Dilber, hepsinden öte TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir  bu konuda yorum getirmekten çekiniyorlar. Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ile Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ünal Karaman dışında bu hassas konuyu dillendiren olmaması da ilginç değil mi? 

Geçim sıkıntısı ve işten çıkarılma korkusu yaşayan gazeteciler köle değil. Onların sağlığı neden ciddiye alınmıyor? Peki gazetecilerin haklarını kim koruyacak? Salgın henüz tamamen bitmedi. Gazetecilikten emekli olunmaz. Ercan Taner’in mesleği bırakmasından gerekli mesajların alınması dileğiyle. Sağlıcakla kalın. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor