Eren Yıldırım tahliye edildi

(HABER MERKEZİ)-CHP Adana Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım serbest bırakıldı. Adana’da Vefa Sosyal Destek Grubu üyeleriyle kavga etitği iddiasıyla verilen tutuklama kararı tartışma yaratan Yıldırım 17 gün sonra özgürlüğüne kavuştu.

Yıldırım, Vefa Sosyal Destek Grubu üyeleriyle 14 Mayıs akşamı yaşanan tartışmada ailesiyle beraber gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı. Erdoğan’ın açıklamalarısonrası savcılığın itirazı ile tutuklanan Yıldırım, dün saat 15.09’da serbest bırakıldı.

Yıldırım’ın tutuklanmasına sebep olan ve tartışma yaratan  olayın görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Görüntülerde Yıldırım’la görevliler arasında tartışma sürerken silah mekanizması sesi duyuluyordu. Bu anlarda Eren Yıldırım’ın annesinin görevlilere ‘Siz halka silah mı çekiyorsunuz?’ dediği kayda geçmişti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında Eren Yıldırım’ı hedef alarak “Vefa Sosyal Destek Gruplarına PKK’lıların Van’da yaptığı eylemle, CHP’lilerin Adana’da gerçekleştirdiği saldırı farklı araçlarla olsa da aynı gayeye yöneliktir” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından savcılığın adli kontrol kararına yaptığı itiraz ile Yıldırım tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Eren Yıldırım’ın tahliyesinden sonra CHP’li vekiller de twitter hesaplarından mesaj gönderdiler.

Ayhan Barut, “Haksız ve hukkusz biçimde AKP’nin algı operasyonları ve baskısıyla silah çekilerek gözaltına alınıp tutuklanan Yüreğir Gençlik Kolları Başkanımız Eren Yıldırım tahliye edildi. Geçmiş olsun, hukuksuzluğun hesabını halkımız sandıkca soracak. AKP karanlığına teslim olmayacağız” dedi.

Dr.Müzeyyen Şevkin de twitter hesabından yaptığı açıklamada, , “Yüreğir Gençlik Kolları Başkanımız Eren Yıldırım tahliye edildi. Geçmiş olsun Eren Yıldırım. Haksız, hukuksuz şekilde ceazevinde tutulan tüm vatandaşlarımızın bir an önce özgürlüğüne kavuşması en büyük dileğimiz” diye konuştu.

Burhanettin Bulut ise, “Hukuksuz bir şekilde Erdoğan’ın hedef göstermesiyle tutuklanan Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanımız Eren Yıldırım tahliye oldu, geçmiş olsun Eren!”

Eski CHP milletvekili gazeteci Barış Yarkadaş, “CHP Adana Yüreğir Gençlik Kolları Başkanımız, Vefa Grubu Üyesi Eren Yıldırım, mahkeme tarafından dün saat 15.09’da serbest bırakıldı. Ve böylece büyük bir yalan daha çöktü. 17 günlük süren esaret, nihayet sona erdi. Aramıza yeniden hoşgeldin Eren.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor