Erkan Tokyürekli Boğaz yarışlarında birinci oldu

(BÖLGE ÖZEL)-Adanalı Milli Yüzücü Emekli Albay  Erkan Tokyürekli, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 32. düzenlenen “Samsung Kıtalararası Boğaziçi Yarışları”nda kendi yaş grubunda birinci oldu.

Tokyürekli, Kanlıca-Ortaköy arasında 6,5 kilometrelik Boğaziçi yarışını daha önceki yıllarda da geçtiğini, bu yarışların alışkanlık yaptığını, özellikle yabancı sporcuların büyük ilgi gösterdiklerini söyledi.

60-64 yaş grubunda birinci olduğunu, ödülü TMOK Başkan Vekili ve Samsung Kıtalararası Boğaziçi Yarışları Komitesi Başkanı Nihat Usta’dan aldığını ifade eden Tokyürekli, şöyle devam etti: “2 kıtayı geçmek her sporcunun rüyası. Ben defalarca bu yarışlara hazırlanarak katılıyorum. Daha önceleri de birinciliklerim var. Akıntı, rüzgar ve dalgaya göre taktik uyguluyorum. Bunda da başarılı oluyorum.  Adana’da uzun yıllar yüzdüm ve sutopu oynadım. Askeri okula gidince hem Silahlı Kuvvetlerde, hem de Muhafızgücü’nde uzun yıllar yüzme ve sutopunda başarılı sonuçlar elde ettim.  1978 yılında İzmir’de gerçekleştirilen Okullararası Dünya Şampiyonası’nda 8. olmuştum. Halen mastırlarda gençlere model olmak için yurt içinde ve yurt dışında yarışlara katılıyorum. Mastırlarda rekorlarım da bulunuyor. Yüzme benim sevdam. Sağlıklı kalmak isteyenlerin mutlaka spor alışkanlığı edinmeleri gerekiyor.”

Tokyürekli, pandemi nedeniyle mastırlar yarışlarına ara verildiğini, ancak antrenmanları sürdürdüğünü de sözlerine ekledi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor