ERKAN ZENGİN’İN FERYADI BAKAN KASAPOĞLU’NUN GEÇ KARARI

Dünyanın birinci gündemi KORONAVİRÜS. Başta virüsün yayıldığı ülke Çin olmak üzere, özellikle İtalya, İran ve İspanya’da 200 bine yakın vaka, 8 bini aşkın ölümler yaşandı. Türkiye’de Sağlık Bakanı’ı ve diğer yetkililerin gayretli çalışmaları ve krizi iyi yönetmeleri sonucunda 200’ü aşkın vaka ve 3. ölüm yaşandı. Ancak, vatandaşlarda endişenin devam ettiği dikkati çekiyor.

KORONAVİRÜS her alanda olduğu gibi, sporda da önemli korku ve kayıplara neden oldu. Bunu ilk kez Türkiye’de Fatih Terim dillendirdi. Büyük riski bulunan virüsten dolayı karşılaşmalarda devam edilmemesi gerektiğini, hakem, antrenör ve diğer spor derneklerinin yeteri kadar seslerini çıkarmadıklarını, şayet futbolcuların ciddi sendikaları olsaydı maçların erteleneceğini söyledi. Nihayet Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu maçların ertelendiğini açıkladı.

Genç meslektaşlarım belki tanımazlar ama futbolda sendikalaşmayı ilk getiren Galatasaray’ın ve Milli Takımın sporcularından merhum Metin Kurt olmuştu. Sonra da ne yazık ki yeteri kadar anlaşılmadığı için aforoz edilmiş ve sendika adına bir şey kalmamıştı. Şimdi ki futbolcular Metin Kurt’un 40 -50 yıl kadar önce ne denli önemli bir girişimde bulunduğunu fark ediyorlar.

Yine Galatasaray’ın kalecisi Muslera, Trabzonsporlu Obi Mikel, dünyaca ünlü futbolcular Falcao ve Dragba, Ryan Donk, Marcello Saracchi, Yeni Malatyaspor’un file bekçisi Fabien Farnolle, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada korona virüse yakalanmaktan çok korktuğunu söyledi. Kayserispor’un Kadın Başkanı Berna Gözbaşı ile Yukatel Denizlispor Başkanı Ali Çetin, maçların tamamen ertelenmesini istedi.

Adana Demirspor’un golcü futbolcusu Erkan Zengin’de risk alarak futbol oynamak istemediğini belirterek, “Futbolu bırakabilirim” dedi. Erkan Zengin’i biraz tanıtmak isterim. Türk asıllı aynı zamanda İsveç vatandaşıolan Erkan Zengin 9 yaşında Hammarly takımının altyapısında futbola başladı. Kendini çok geliştirerek hem İsveç hem de Türk Milli takımında defalarca forma giydi. Ayrıca İsveç Milli takımıyla hem UEFA 2007 hem de UEFA 2016’da kadrosunda yer aldı.

34 yaşında ki Erkan Zengin, Türkiye’de ise Beşiktaş, Eskişehir, Trabzonspor, Karagümrükte ise takım kaptanı ve antrenör olarak görev yaptı. Şimdilerde ise Demirspor’un golcü oyuncuları arasında bulunuyor. KORONAVİRÜS ile ilgili tepkisi herkes tarafından beğeniyle karşılandı. Ancak sanıyorum, 1. Lig Kulüpler Birliği ve Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak’ın pek hoşuna gitmedi. Sancak, tıpkı Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun hem de maske takarak maçların seyircisiz olarak oynanmasına devam edilmesini istedi. 

NBA’dan Rudy Gobert, Kevin Durant ve 5 oyuncu ile Juventus Kulübü’nden Daniele Rugani’de ve diğer branşlarda KORONAVİRÜS tespit edildi.

Dünyaca ünlü Portekizli Futbolcu Ronaldo, virüs nedeniyle İtalya’ya dönmeyeceğini, kendine satın aldığı ada da hastalık geçinceye kadar kalacağını bildirdi.

Henüz çok ciddi şekilde aşısı bile bulunmayan bu denli ciddi virüs karşısında Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile yönetim kurulu üyeleri Nisan ayı sonuna kadar liglerin seyircisiz oynayacağını açıklamıştı.  Avrupa’da tüm ligler ertelenirken ısrar ve inatla ligleri seyircisiz oynatmaları akıl almaz bir sorumsuzluktu. Başkan Özdemir, acaba Türkiye’de birkaç futbolcunun virüsten ölmesini mi bekliyor du? Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 gün önce yaptığı “Korona Paketi” açıklamasında herkes futbolun da erteleneceğinin müjdesini bekliyordu. Eski profesyonel futbolcu olan Erdoğan, spora hiç değinmediği dikkati çekti.

Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, tepkilere sessiz kalmayarak, duyarlı davranarak yetkililerle yaptığı toplantıda başta futbol olmak üzere, basketbol, voleybol ve hentbolun ertelendiğini açıklayarak tüm sporcuların yüreklerine adeta su serpti. Geç de olsa akılcı karardı.

KORONAVİRÜS, en fazla seyahat edenlerde, el sıkışanlarda, kucaklaşan ve öpüşenlerde görülüyor ve bulaşıyor. Şimdi soruyorum hakem ve rakip oyuncularla tokalaşmayan, golden sonra birbirleriyle kucaklaşmayan,  gol sevincini taraftarlarla yaşayamayan futbolcular 10-0’da kazansalar mutlu olurlar mı ? Nerede temasa zevki ve sporcu sağlığı?

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor