Ertelenen açıklama 5 Ocak’ta yapılacak

HABER: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE)-Ak Parti tarafından 2 Ocak’ta Adana’da yapılması beklenen ancak, MHP ile kesin mutabakat sağlanmaması nedeniyle ertelenen Adana’daki İlçe Belediye Başkan adayları ile ilgili açıklamanın yarın yapılması bekleniyor.

MHP’YE BIRAKILAN  BELEDİYELERDE SORUN YOK

Cumhur İttifakı çerçevesinde, Ak Parti ile MHP arasında yapılan anlaşmada Adana, Mersin, Manisa Büyükşehir Belediye başkan adaylıklarının MHP’ye bırakıldığı, Osmaniye’de ise yine MHP adayının destekleneceği seslendirilmişti.  Bu konuda son gelişmelerle birlikte Ak Parti tarafından son kararın Ankara’da üst düzey bir yetkili tarafından yapılacağı belli oldu. Açıklamanın kim tarafından yapılacağı son anda netlik kazanacak.

İLÇE ADAYLARI KONUSUNDA NET BİR TARİH YOK

Bu arada yılbaşı öncesinde Adana’da yapılması konusunda çalışmalar yapılırken, beklenmedik bir şekilde ertelenen Ak Parti’nin aday çıkaracağı ilçe Belediye Başkan adayları konusundaki açıklama için çalışmalar sürdürülüyor. Bazı yetkililer, 5 Ocak’ta üst düzeyde gerçekleştirilecek resmi açıklama çerçevesinde bu adayların da açıklanabileceğini belirtirtiyor.Bu açıklama çerçevesinde Ak Parti’nin MHP’den istediği yeni belediyeler konusunın da netlik kazanacağı söyleniyor.

MHP’DE SON ANDA GELEN İSTEKLERE TEPKİ VAR

Öte yandan MHP tarafında Ak Parti’ye bırakılan 5 ilçenin dışında iki ilçenin de Ak Parti tarafından istenmesi konusuna tepkiler yoğunlaştı. Yapılan görüşmelerde Ak Parti’ye bırakılan 5 ilçe konusunda anlaşma sağlanmışken, son aşamada iki yeni ilçenin istenmesine karşı çıkan MHP’liler, “Kozan, Sarıçam, Karataş ve Yumurtalık’tan ikisini istiyorlardı. Buna bir de İmamoğlu eklendi. MHP Genel Merkezi bu konuya nasıl yaklaşacak, merakla bekliyoruz” dediler.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor