Esendemir: Sansür zihniyeti yayılıyor

ADANA (BÖLGE)-Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Cafer Esendemir, 18-21 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılacak olan “ÇUKUROVA ROCK FESTİVALİ”yle ilgili olarak organizasyon komitesi tarafından, basın kuruluşlarına gönderilen ancak bir dizi yasağın yeraldığı bültendeki sansür içeren zihniyeti kınadı.

Cafer Esendemir yaptığı açıklamada, “Adana’da son yıllarda geleneksel olarak düzenlenen ‘ÇUKUROVA ROCK FESTİVALİ’ yetkililerinin basına karşı dikte edici ve küçümseyici tavrı dikkat çekici bulunmuştur. Basına davet içeren ancak gelinmemesi için çeşitli engeller çıkartılan davet yazısı, ülkemizde basına karşı sansür zihniyetinin tehlikeli boyutlarda süreklilik arzettiğini ortaya koymaktadır.

Basına ayar vermek, yapılacak haber ve yorumların yanı sıra çekilecek fotoğrafların kategorize edilmesi,amiyane tabirle  talimat verir gibi davranılması, çirkin olduğu kadar kınanması gereken kibirli davranışlardır.

Basının tarafinızca organize edilen bir etkinliğe gelmesini istemiyorsanız, kendinizle çelişip ne diye davet ediyorsunuz?

Haber niteliği taşıyorsa gazeteci o haberi yapar, haberini yazarken de fotoğraf çekerken de kimseden talimat almaz.

Çukurova Rock Festivali organizasyon komitesinin; Basına yönelik kısıtlayıcı, engelleyici, sansür niteliği taşıyan davranışını kınıyoruz” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor