ESERİNİ GÖR HÜSEYİN SÖZLÜ

Tarih 16 Ağustos 2018.. Günlerden Perşembe.. Adana Büyükşehir Belediyesi’nden şöyle bir açıklama geliyor;

  “Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün liderliğinde geleceğe yatırım yapan Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), son 4,5 yılda 97 bin 430 metre yağmur suyu hattı, 457 bin 70 metre kanalizasyon şebekesini tesis ederek, uzun yıllardır süregelen altyapı çilesine son verdi.İçme suyu ile atık su hizmetlerini çevre ve insan sağlığını ön planda tutan bir yaklaşımla, vatandaş memnuniyetini dikkate alarak, kesintisiz, kaliteli ve ekonomik olarak sunan ASKİ, Toroslar’dan Akdeniz’e uzanan 14 bin kilometrekarelik sorumluluk sahasında yer alan 15 ilçenin kanalizasyon ve yağmur suyu sorunlarına köklü çözüm getirdi.

Merkez-kırsal ayrımı yapmadan, öncelikleri dikkate alarak Adana’nın dört bir yanında yürüttüğü projelerle güçlü ve sağlam altyapının oluşması için seferber olan ASKİ, çapı 2 metreyi bulan beton borular döşeyerek pis suların ve yağmur sularının kontrollü şekilde arıtma tesislerine ulaştırılmasını sağladı.
Seyhan, Yüreğir, Karaisalı, Ceyhan, Kozan ve Yumurtalık ilçelerindeki modern atık su arıtma tesislerini kesintisiz işleterek pis suların çevre kirliliğine yol açmadan, insan sağlığını tehdit etmeden arıtılmasını gerçekleştiren ASKİ, kanalizasyon ve yağmur suyu yatırımlarına da öncelik verdi. Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda yatırım zincirine yeni halkalar ekleyen ASKİ’nin son 4,5 yılda tesis ettiği yağmur suyu hattı 97 bin 430 metreye, kanalizasyon şebekesi 457 bin 70 metreye ulaştı.
Başkan Hüseyin Sözlü, “Merkeze ne yapılıyorsa, kırsaldaki mahallelerimize de onu yapıyoruz. 2014 yerel seçimleriyle birlikte ASKİ’nin hizmet alanına dahil olan ilçelerimiz başta olmak üzere, Adana’nın tamamında, tam da söz verdiğimiz gibi yatırımlarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz” 

Tarih 24 Aralık 2019 Salı.. Adana’da müthiş bir yağış var.. Yollar dere gibi, araçlar sel sularından görünmüyor, insanlar boğulma tehlikesi yaşıyor tüm Belediyeler alarm durumunda, büyük bir faciadan korkuluyor, yollar çökmüş, evler sular altında, bazı vatandaşlar sürüklenen araçların içinde boğulmaktan son anda kurtuluyor. Adana’da hayat felç oluyor.. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve ilçe belediye başkanları tüm ekipleriyle olağanüstü bir gece yaşıyor, bir felaketi önlemek için tüm olanakları kullanıyor.

Tarih 26 Aralık Çarşamba.. Adana felaketin eşiğinden dönüyor. Adana Büyükşehin Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yaşanan olayla ilgili şu açıklamayı yapıyor;

 “Tam bir felaket yaşanıyor Adana’da. Metrekareye 253 kg yağmur düşüyor. Bu miktar olağanüstü ve bununla baş etmek mümkün değil. PTT Evleri’ndeyiz ve Boş Dere diye tabir ettiğimiz yer yağmur suyuyla doldu ve dere taştı. Hiç böyle bir şey görmedi Adana. Dereler dolup taşıyor ve evlere su basıyor. Ekiplerimizin tamamı teyakkuzda.Adana’mız iki gündür doğal afet boyutuna varan bir yağmurla karşı karşıya. Bütün müdürlerimiz ve ASKİ çalışanlarına uyumamaları yönünde talimat verdim. Ben de gece boyunca şehrimizi gezdim, incelemelerde bulundum. Afete maruz kalan mahallelerimize bir bir gidip müdahale ediyorum. Elbette bu altyapı sorunu henüz yeni seçilen bizden kaynaklanmıyor ancak ben çözmek için var gücümle çalışıyorum ve çalışmaya devam edeceğim. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Bu gece eve gitmiyorum.”

Hani Adananın alt yapı sorunu kalmamıştı?

Eserini gör Hüseyin bey..

Yağmur suları otomobilleri sürükledi,  İçindeki insanlar sel sularına kapıldı, güçlükle ölümden kurtarıldı. Evleri bastı, yollar çöktü.. Adana OLAĞANÜSTÜ HAL yaşadı, kısacası;

Adana felaketin eşiğinden döndü.

Çarşambayı sel aldı türküsünü ters çevirdik, Adanayı sel aldı diye düzenledik;

Adana’yı sel aldı
Bir yar sevdim el aldı
Keşke sevmez olaydım
Elim koynunda kaldı
Ooy ne iyimiş ne aman aman
Kaderim böyle imiş

  Adana yollarında kelepçe kollarında
Allah canımı canımı alacaktı Adana yollarında
Gizli sevda çekmesi
Ateşten gömlek imiş  Adana’yı sel aldi
Bir yar sevdim el aldı
Keşke sevmez olaydım
Elim koynunda kaldı

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor