ESKİ GÜNEY ADANA HASTANESİ DEPREMZEDELER İÇİN AÇILDI

Eski Güney Adana Hastanesi depremzeler için açıldı. Depremden kısa bir süre önce kapatılan ve o bölgenin yakınlarında bulunan tek hastane olması nedeniyle tepkileri üzerine çeken Özel Güney Adana Hastanesi, depremzedeler için ‘Seyhan Devlet Hastanesi Akkapı Ek Hizmet Binası’ adı altında tekrar hizmet vermeye başladı. Şu anda sadece şehir dışından getirilen depremzedelere hizmet veren hastanenin daha sonra normal hastalara da hizmet vermeye başlayacağı ifade edildi.

HABER VE FOTOĞRAFLAR: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 10 şehirden geriye enkazlar, cansız bedenler ve yaralı insanlar kaldı. Depremde yaralanan çok sayıda insan hastanelere kaldırıldı ve tedavi altına alındı. Yüz binden fazla yaralının bulunduğu depremde hastanelerin tamamı neredeyse doldu. Bunun sonucunda hastalar şehir dışındaki hastanelere sevk edilmeye başlandı. Adana’da kısa bir süre önce kapatılan Özel Güney Adana Hastanesi’nin de deprem sonrasında açılması kararı alındı.

DEPREMDEN ÖNCE KAPANDI, DEPREMDEN SONRA AÇILDI

Adana’nın Seyhan İlçesi’ne bağlı Dağlıoğlu Mahallesi’nde bulunan ve bulunduğu bölgenin tek hastanesi olan Özel Güney Adana Hastanesi bazı sebeplerden dolayı kapatılmıştı. Deprem öncesinde kapatılması kararı alınan Güney Adana Hastanesi deprem sonrasında açıldı. Bu kez devlete bağlı olarak açılan hastane, ‘Seyhan Devlet Hastanesi Akkapı Ek Hizmet Binası’ olarak görev yapmaya başladı.

HASTANENİN AÇIK KALACAĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

Depremzedeler için açılan ve şu anda normal hasta kabulü yapmayan, sadece depremde yaralanan insanların tedavisi için kullanılan hastane bir süre daha sadece depremzedelere hizmet verecek. Depremzedelerin tedavisi bittikten sonra normal hasta kabulünün yapılıp yapılmayacağına yönelik net bir bilgi bulunmasa da hastanenin açık kalacağı ve normal hasta kabulüne başlayacağı düşünülüyor.

Böylesine zor bir zamanda açılmasına karar verilen hastanede ise şu anda Adana’ya kıyasla özellikle Hatay gibi şehir dışı yerlerden getirilen hastalar tedavi ediliyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor