Eski milli yüzücü ve sutopucular bir araya geldi

(BÖLGE SPOR)-Aralarında Adanalı yüzücülerinde bulunduğu İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü’nün (İYİK) eski milli yüzücü ve sutopucular 40 yıldır her ayın ilk Çarşamba günlerinde bir restoranda toplanarak eski günleri anıyor ve hasret gideriyorlar.

17 yıl İstanbul kulüplerine kafa tutan ve yenilmeyen Adana Demirspor Sutopu takımında efsane sporcu Muharrem Gülergin’in kaptanlığını ve antrenörlüğünü yaptığı “Yenilmez Armada” takımında uzun yıllar sutopu oynayan, üniversite öğrenimi için İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü’ne transfer olan Ahmet Özuzun, 40 yıldır eski yüzücülerle toplandıklarını birbirlerinden kopmadıklarını söyledi.

Özuzun, Beşiktaş’ta Olta Balık Restoran’da, yemekli toplantıda yaptığı konuşmada, Adana Demirspor’da yüzdüğü günleri asla unutamadığını, ancak daha sonra ki yıllarda istanbul’da uzun yıllar sutopu oynadığı 1943 yılından bu yana yüzme ve sutopu faaliyetini sürdüren İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü’nün Türkiye’de Balkan, Akdeniz Oyunları, Avrupa, Dünya ve olimpiyatlara en fazla sporcu gönderen çağdaş bir spor kulübü olduğunu ifade etti.

Özuzun, İYİK’de As Başkan olarak görev yaptığını da kaydetti.

Adanalı milli sutopucu Ali Rıza Öngören, üniversite eğitimi ve burs verilmesi nedeniyle İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü’ne transfer olduğunu, spor yaptığı dönemlerde İYİK yöneticilerin çok duyarlı ve ağır ağabeyler olduğunu, birçok şampiyonluk yaşadığını, vefa borcunu ödemek için 2 yıl kulüpte özveriyle genel sekreterlik yaptığını belirterek, eski sporcu arkadaşlarıyla her ayın ilk Çarşamba günü buluşmasından dolayı çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

Adana’dan İstanbul’a giden yüzücüler arasında Aytaç Pekkoçak,  Behçet Kurtiç, Cemil Şahbaz, Selahattin ve Faruk Morkal,  Ahmet Bozdoğan, Haydar Çakırgil, Ahmet Gökbuket, Fahri Yılmaz, Tuncay Şenyüz, Feridun Deveci, Seçkin Öner, Çetin Canbolat, Tayfun Gerek, Arif Talay, Han Batur da bulunuyor.

YEMEĞE KİMLER KATILDI ?

Aylık toplantıya, Ahmet Özuzun, Ali Rıza Öngören’in yanı sıra, Eski Yüzme Federasyonu Başkanı Dr. Haluk Toygarlı, Ahmet Sulu, Aydın Aktay, Gündüz Gökçe, Haluk Kaptanoğlu, Ender Aktulga, Adnan Erkut, Ekrem Dölen, Süha Gökdemir, Hasan Değerbilir, Ali Uçansu, Orhan Ergüneş, Cihan Cev ve Hasan Ekici katıldı.

Bu arada, yakın zamanda “Sulama Kanallarının Rekortmen Altın Kulaçları” isimli kitap çıkaracak olan Ramazan Şanıvar’da yemeğe katılarak eski milli sporculardan bilgi aldı ve sohbet etti. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor