EV ALMAK İÇİN SON FIRSAT

ADANA (BÖLGE)-Adana İnşaat Sektörünün önde gelen firmalarından İnan-Reba İnşaat yönetim kurulu Başkanı ve AKAMDER yönetim kurulu üyesi Mehmet Ali İnan önemli açıklamalarda bulundu.

İnan-Reba İnşaat sahibi Mehmet Ali İnan açıklamasında, “Ülkemizin iki yıldır  içinde bulunduğu  kur , faiz , enflasyon ortamına sıkışmış ekonomik yapısı inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. Mevduat faizlerinin getirisi ve  dolardaki spekülatif atakların kazancı insanların konut alım talebini ertelemesine neden oldu. Bu süreçte de inşaat maliyetleri iki katına çıktı. Finansal piyasalara gelen sakin ve özellikle konut kredisi faizlerinin psikolojik eşik olan % 1’in altına düşmesiyle vatandaşlarımıza konut almak için büyük fırsat doğdu.” Dedi.

Adana İnşaat Sektörünün önde gelen firmalarından İnan-Reba İnşaat yönetim kurulu Başkanı ve AKAMDER yönetim kurulu üyesi Mehmet Ali İnan, “ Fırsat dememizdeki temel nedenler şunlar. Firmalar düşük talep nedeniyle artan maliyetlerini fiyatlarına yansıtamadılar. Yılın ilk altı ayında ruhsat alınan daire sayısı 2019 yılında 2018’e göre % 66 2017’ye göre % 82 azaldı. Yeni konut arzı ciddi oranda azaldığından , stoklar eridikçe fiyatlar yükselecektir. Stoklar çok gibi görünüyor ama bugün merkezde bitmiş veya bitmeye yakın daire bulmak zor. Türkiye dinamik bir ülke , yılda beşyüzbin evlenme yüzellibin boşanma var. Mevcut konutlar sanılandan çok daha hızlı tükenecektir. Üstelik yeni yapılacak binaların maliyeti eskiye göre iki kat daha fazla olacaktır. Son zamanlarda çıkan hukuki mevzuatlarla müteahhitlik zorlaştırıldı. Artık her önüne gelen bu işi yapamayacak. Yeni imar yönetmeliği de kentsel dönüşüm yapmayı zorlaştırdı. Yeni imar alanları da kısa vadede açılmayabilir. Bunun gibi daha pek çok neden sıralayabiliriz. O yüzden şu an köprüden önceki son çıkış , vatandaşlarımız bu fırsatı kaçırmasınlar. Bir daha bu fiyatlara konut olmayacak.” Açıklamasında bulundu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor