FATİH KOCAİSPİR; ”YÜREĞİR HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIR”

BÖLGE Gazetesi’nin başlattığı 100. Yıl kutlamaları çerçevesindeki kampanyaya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan sonra, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir de her türlü katkıda bulunmaya hazır olduklarını söyledi.

Başta büyük önder Atatürk, Adanalı şehit ve gazilerinin kahramanlıklarını sembolize ve unutulmaz eden projenin hayata geçirilmesi yönündeki çalışmalarımız edecek..

ADANA (BÖLGE)-Altın Koza Film Festivali’nin yeniden başlatılmasını sağlayan, Çukobirlik’in kapatılmaması için kampanyalar başlatan, okullararası bilgi yarışması, mahalleler arası futbol müsabakaları  düzenleyen, gazeteniz BÖLGE bu kez Adana’nın düşman işgalinden kurtarılışının 100. Yıl dönümü için çalışmalar başlattı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan sonra, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir de, “Biz Yüreğir Belediyesi olarak her türlü katkıyı sunmaya hazırız. Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunu sembolize eden çalışmalara maddi ve manevi her türlü katkıyı memnuniyetle  karşılar ve bundan mutluluk duyarız” dedi.

Adana Valisi sayın Süleyman Elvan’dan da bu hafta görüşmek için randevu talebinde bulunmanın yanısıra, Özden Özgür Onar, Dr.Haluk Uygur, Sabri Gül, Muhittin Göndermez, Mustafa Köseoğlu, Nurettin Çelmeoğlu ve Nevzat Uçak’tan kurulu komisyon, konuyla ilgili Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay ve Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ile  Oda Başkan ve yöneticileriyle görüşmelerini sürdürecek.

ATATÜRK, ULUS PARKI’NDA

Tarih, 24 Mayıs 1938.. Atatürk, Mersin’den sonra Tarsus’a geçiyor, sonra  Adana’ya doğru hareket ediyor.  Adana’da coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Ulu Önder,  Seyhan nehri kıyısındaki Parkın önünden geçerken otomobilini durduruyor, iyice bir süzdükten  sonra önünden geçen askerleri teftiş ediyor.

Adana’da kısa bir süre kalan Atatürk,  sonra Ankara’ya dönmek için hazırlanırken yanına yaklaşan Vali Tevfik Hadi Baysal, Adanalıların hasretini ve kendisini daha çok görmek istediklerini ifade ederek bir müddet şehirde istirahat buyurmalarını rica ediyor. Atatürk,  bir noktaya dalarak biraz düşündükten sonra yaveri Salih Bozok’a  dönüyor, “Salih! Adana’yı gündüz gözü ile bir kere daha görelim” diyor. Atatürk, bu davranışı ile Adanalıları çok mutlu ediyor ve alkışlar ile yaşa sesleri arasında Seyhan Nehri kenarındaki Belediye Parkı’na gidiyor. . Burada bir hasır koltuğa oturarak Seyhan nehrine uzun uzun dalarak baktıktan sonra nehrin suyunun sulama amaçlı kullanılması durumunda ne kadar arazinin sulanacağı hakkında bilgi alarak Mısır ile Çukurova’yı mukayese ediyor.. Bu sırada ikram edilen portakal suyunu ise doktorunun zararlı olduğunu söylemesi üzerine içmeyerek şekersiz bir kahve istiyor.. İşte o an.. Atatürk, Ulus Parkı’nda Seyhan Nehri kenarında kahvesini yudumluyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor