Fatoş ablanın köftesini yemeye doyamıyorlar

ADANA (İHA) – Adana’da FatoÅŸ Arınç, köftecilik yapan babası
vefat edince tezgahı devraldı ve 16 yıldır Adana’nın tarihi dokusuna yakın bir
sokakta, eski bir minibüsün içerisinde baba mesleğini sürdürüyor. Müdavimleri
tarafından ‘FatoÅŸ Abla’ diye çaÄŸrılan Arınç’ın köfteleri dilden dile yayılıyor,
yiyen bir daha bırakamıyor.
43 yaşındaki Fatoş Arınç, 15 yıldır baba mesleği olan köfteciliği, eski bir
minibüsün içinde devam ettiriyor. Evli ve 2 çocuk annesi olan Arınç’a,
köftesinin müdavimi olan müşterileri ‘FatoÅŸ Abla’ olarak hitap ediyor. Arınç,
elleriyle yaptığı köfteleri her sabah açtığı minibüsünde sabah 08.00’den akÅŸam
saatlerine kadar müşterilerine sunuyor. Müşterileri Fatoş ablanın köftelerine
bayıldıklarını ifade ediyor.
FatoÅŸ abla, merkez Seyhan ilçesindeki tarihi Büyük Saat ve Ulu Camii’ne de
yakın olan Karasoku Mahallesi’nde köfteci minibüsüyle, Adana’nın kültürel
dokusunu keşfetmek için tarihi mekanları gezmeye gelen yerli ve yabancı
misafirlere elleriyle hazırladığı köfte ve sucukları sunuyor. Köftesinin
kokusunun tüm sokağı sardığı Fatoş abladan köfte yemek isteyen müşterileri,
mesafe gözetmeksizin Karasoku Mahallesi’ndeki minibüsüne geliyor. 25 yıl
köftecilik yapan babasını 2003 yılında kaybeden ve o günden beri köftecilik
yapan Arınç, güzel sesiyle seslendirdiği şarkılar eşliğinde köftelerini
piÅŸiriyor.
Doğma-büyüme Adanalı olan Fatoş Arınç, köfteciliğe başlama hikayesini şöyle
anlattı:
“Benden önce babam 25 yıl boyunca köftecilik yaptı. Sonrasında çok ciddi
bir rahatsızlık geçirdi. Çalışamayacak duruma gelince bizim de ihtiyacımız
olduğu için 2003 yılında minibüsü ben devraldım. Köfteciliğe başladıktan 4 gün
sonra da babamı kaybettik. O şekilde başladım ve tam 16 yıl oldu. İnşallah
ayakta durabildiÄŸim sürece de köfteciliÄŸe devam edeceÄŸim.”
“Köftelerim anne köftesi gibi”
İşlerin iyi gittiğini ve tamamen el yapımı köfte servis ettiği için tercih
edildiÄŸini ifade eden Arınç, “Herkes köftemi beÄŸeniyor. Çünkü burada her
şey el yapımı ve köftelerim de anne köftesi. Artık insanların Fatoş ablası
oldum. Küçük-büyük herkes beni bu ÅŸekilde çağırıyor. Bölge olarak da ‘Eski
Adana’ diye tabir edilen, tarihi bir konumda köftecilik yapıyorum. Dolayısıyla
buraya gezmeye gelen yerli ve yabancı turistler, gelmişken de benden köfte
yiyorlar ve bayılıyorlar” diye konuÅŸtu.
Fatoş ablanın köftesine bağımlı olduğunu ifade eden Tahsin Yarman ise mesafe
gözetmeksizin köfte yemeye geldiÄŸini belirterek, “Müdavim demek az kalır.
Ben 4 senedir Fatoş abladan köfte yiyorum ve artık neredeyse burada çalışacak kadar
gelmeye başladım. Fatoş ablanın köftelerini sevmek az kalır, bayılıyorum.
Adana’nın doÄŸal dokusu da burada bulunuyor. İnsanlar buraya gelip hem Adana’nın
tarihi ve kültürel mekanlarını gezebilir hem de Fatoş abladan köfte
yiyebilirler” dedi.