Fatoş ablanın köftesini yemeye doyamıyorlar

ADANA (İHA) – Adana’da FatoÅŸ Arınç, köftecilik yapan babası vefat edince tezgahı devraldı ve 16 yıldır Adana’nın tarihi dokusuna yakın bir sokakta, eski bir minibüsün içerisinde baba mesleÄŸini sürdürüyor. Müdavimleri tarafından ‘FatoÅŸ Abla’ diye çaÄŸrılan Arınç’ın köfteleri dilden dile yayılıyor, yiyen bir daha bırakamıyor.
43 yaşındaki FatoÅŸ Arınç, 15 yıldır baba mesleÄŸi olan köfteciliÄŸi, eski bir minibüsün içinde devam ettiriyor. Evli ve 2 çocuk annesi olan Arınç’a, köftesinin müdavimi olan müşterileri ‘FatoÅŸ Abla’ olarak hitap ediyor. Arınç, elleriyle yaptığı köfteleri her sabah açtığı minibüsünde sabah 08.00’den akÅŸam saatlerine kadar müşterilerine sunuyor. Müşterileri FatoÅŸ ablanın köftelerine bayıldıklarını ifade ediyor.
FatoÅŸ abla, merkez Seyhan ilçesindeki tarihi Büyük Saat ve Ulu Camii’ne de yakın olan Karasoku Mahallesi’nde köfteci minibüsüyle, Adana’nın kültürel dokusunu keÅŸfetmek için tarihi mekanları gezmeye gelen yerli ve yabancı misafirlere elleriyle hazırladığı köfte ve sucukları sunuyor. Köftesinin kokusunun tüm sokağı sardığı FatoÅŸ abladan köfte yemek isteyen müşterileri, mesafe gözetmeksizin Karasoku Mahallesi’ndeki minibüsüne geliyor. 25 yıl köftecilik yapan babasını 2003 yılında kaybeden ve o günden beri köftecilik yapan Arınç, güzel sesiyle seslendirdiÄŸi ÅŸarkılar eÅŸliÄŸinde köftelerini piÅŸiriyor.
Doğma-büyüme Adanalı olan Fatoş Arınç, köfteciliğe başlama hikayesini şöyle anlattı:
“Benden önce babam 25 yıl boyunca köftecilik yaptı. Sonrasında çok ciddi bir rahatsızlık geçirdi. Çalışamayacak duruma gelince bizim de ihtiyacımız olduÄŸu için 2003 yılında minibüsü ben devraldım. KöfteciliÄŸe baÅŸladıktan 4 gün sonra da babamı kaybettik. O ÅŸekilde baÅŸladım ve tam 16 yıl oldu. İnÅŸallah ayakta durabildiÄŸim sürece de köfteciliÄŸe devam edeceÄŸim.”

“Köftelerim anne köftesi gibi”
İşlerin iyi gittiÄŸini ve tamamen el yapımı köfte servis ettiÄŸi için tercih edildiÄŸini ifade eden Arınç, “Herkes köftemi beÄŸeniyor. Çünkü burada her ÅŸey el yapımı ve köftelerim de anne köftesi. Artık insanların FatoÅŸ ablası oldum. Küçük-büyük herkes beni bu ÅŸekilde çağırıyor. Bölge olarak da ‘Eski Adana’ diye tabir edilen, tarihi bir konumda köftecilik yapıyorum. Dolayısıyla buraya gezmeye gelen yerli ve yabancı turistler, gelmiÅŸken de benden köfte yiyorlar ve bayılıyorlar” diye konuÅŸtu.
FatoÅŸ ablanın köftesine bağımlı olduÄŸunu ifade eden Tahsin Yarman ise mesafe gözetmeksizin köfte yemeye geldiÄŸini belirterek, “Müdavim demek az kalır. Ben 4 senedir FatoÅŸ abladan köfte yiyorum ve artık neredeyse burada çalışacak kadar gelmeye baÅŸladım. FatoÅŸ ablanın köftelerini sevmek az kalır, bayılıyorum. Adana’nın doÄŸal dokusu da burada bulunuyor. İnsanlar buraya gelip hem Adana’nın tarihi ve kültürel mekanlarını gezebilir hem de FatoÅŸ abladan köfte yiyebilirler” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor