‘FESTİVALE HERKES DESTEK VERMELİDİR’

(HABER MERKEZİ)-5.Uluslararası Adana Lezzet Festivali, bu yıl “Coğrafya Lezzettir” temasıyla kapılarını dünyaya açıyor.

Çukurova’nın birbirinden leziz yemeklerinin yer alacağı, sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirecek 5. Uluslararası Adana Lezzet Festivali 8-9-10 Ekim’de gastroshowlar, yemek atölyeleri, söyleşilerle üç gün boyunca bir gastronomi şöleni sunmaya hazırlanıyor.

Festival boyunca birbirinden değerli yerel, ulusal ve uluslararası şeflerin yanı sıra Rusya, İtalya, Lübnan ve Yunanistan’dan gelen konuk şeflerle ortak lezzetler yorumlanacak, Adana’nın ün salmış lezzetlerinden kaybolmaya yüz tutmuş tariflerine, gastrodiplomasiden gıdanın yaşamı iyileştirici gücüne kadar konuklar uzun bir yolculuğa çıkarılacak.

Bu yıl yepyeni bir uygulama da festival programına eklendi. Gençlerin Adana mutfağına olan ilgisini arttırmak, doğru teknik ve tarifleri yaşatmak hedefiyle başlatılan bu uygulama ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Fakültelerinde öğrenim gören 21 öğrenci, festivale davet edilecek ve Tescilli Adana Kebabı Ustalık Eğitimi alacak. Eğitimi başarı ile bitiren öğrencilere Adana Kebap Ustası Belgesi sertifikası verilecek.

“Coğrafya Lezzettir” teması altında bir araya gelen onlarca ismin Adana  mutfağına dair konuları özgün bir yaklaşımla ele alacağı, 4000 yıllık kadim Adana mutfağının unutulmaya yüz tutmuş tariflerinin gün yüzüne çıkarılacağı festivalde, Türkiye’de bir ilke de imza atılacak. Festival boyunca meydana gelen atıkların geri dönüşümü ile bu yıl Adana’da, Türkiye’nin ilk atıksız festivali gerçekleşmiş olacak.

5. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin İstanbul’da düzenlenen tanıtım toplantısının ardından Vali Süleyman Elban, Adana’da da basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Etkinlikte konuşan Vali Elban, 8-10 Ekim’de düzenlenecek 5. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin katılımcılara keyifli anlar yaşatacağını söyledi.

“Coğrafya lezzettir” temasıyla gerçekleştirilecek festivalde, kent tatlarının tanıtılmasının yanı sıra birçok etkinliğin düzenleneceğini belirten Vali Elban, etkinlikte çok sayıda kişiyi ağırlamayı hedeflediklerini dile getirerek, “Lezzet Festivali, dışarıdan gelen misafirlerimize çok eğlenceli ve keyifli anlar yaşatacak. Festivalin ev sahibi olan biz Adanalıların da bu coşkulu ortamda, kaliteli Adana lezzetlerini sunmak, konuklarımızı güleryüzle ağırlamak ve Adana’dan mutlu ayrılmalarını sağlamak gibi bir sorumluluğu var.” dedi.

Vali Elban konuşmasının devamında, sadece gastronomi sektörünün değil, kentteki tüm sektörlerin festivale destek vermesi gerektiğini ifade etti ve tüm vatandaşları Merkez Park’ta gerçekleştirilecek festivale beklediklerini sözlerine ekledi.

Toplantının devamında Adana mutfağına ait birbirinden leziz ürünler, basın mensuplarının beğenisine sunuldu.

Toplantıya, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sedat Gül, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Adana Alpaslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Seyhan Kaymakamı Mustafa Yavuz, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ve Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç de katıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor