Final Adana’nın kurtuluşunu kutladı

ADANA (BÖLGE)-5 Ocak Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıl dönümü Adana Final Okulları’nda büyük bir coşkuyla kutlandı.

Okulun yöneticileri, okul aile birliği, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı kutlamalar okulun bahçesinde yapıldı. Görsel Sanatlar zümresinin günler öncesinden öğrencileri ile birlikte hazırladığı Adana’yı anlatan dev maket okulun lobisine kuruldu. Benzer minyatür maketlerin yerleştirildiği Adana Köşesi özenle hazırlandı. Okul girişinden itibaren, sanatçılar, gazeteciler, yazarlar ve sporculardan oluşan Adanalı ünlülerin fotoğrafları ve hayat hikayeleri panolara asılarak öğrencilere tanıtılmaları sağlandı.

İlkokul üçüncü sınıf öğrencilerinden oluşan koro, müzik öğretmenleri eşliğinde sevilen Adana Türkülerini arkadaşlarına ve öğretmenlerine seslendirdiler. Bu keyifli türkülere eşlik ederek dans eden ve bu kutlamayı daha keyifli hale getiren minik öğrencilerin coşkusu görülmeye değerdi. Türk bayrağı eşliğinde davul-zurna ile bahçeye çıkan öğrenciler Adana yöresine ait halk oyunları gösterilerini sundu.

Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun, milli birlik ve beraberliğe vurgu yapılarak kutlandığı tören, okulun bahçesinde sunulan Adana Kebabı, halka tatlı, şalgam, gözleme, sıkma gibi yöresel lezzetlerin afiyetle yenmesinin ardından sona erdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor