Floor Curling aday hakem kursu açılacak

Adana’da Türkiye Curling Federasyonu ile Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan Floor Curling Aday Hakem Kursu 19 Ocak 2019 tarihinde Çukurova İlçesinde yapılacaktır. 

Oldaç; “Hakem Adaylarımızı Kursumuza Katılmaya Davet ediyoruz”

Curling Federasyonu Adana İl Temsilcisi Bilal Oldaç, Sporu seven vatandaşlardan şartları uyanları açılacak olan Aday Hakemlik Kursuna davet ettiğini belirterek şunları kaydetti. “Ülkemizin yeni tanıştığı sporlardan olan Curling’in tanıtılması, yayılması ve sevdirilmesi adına çalışmalar yapıyoruz. Bu bağlamda en büyük sıkıntılarımızdan biri de hakem yetersizliğimizdi. Federasyonumuzun öncülüğünde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle birlikte 19 Ocak 2019’da Aday Hakem Kursu düzenleyeceğiz. Şartları uyan vatandaşlarımızı kursumuza katılmaya davet ediyorum. Kursa katılacak arkadaşlarımızın,  aday hakem kursuna katılmak istediğini belirten dilekçelerini en geç 16 Ocak 2019 Çarşamba günü saat 16.30’a kadar Federasyonumuzun, Kızılay Mah. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Fevzi Çakmak 1. Sok. Tibaş Vakıfhan Daire: 15-16 No: 24 Çankaya /ANKARA adresine göndermeleri gerekmektedir. Kursa katılım listesi 17 Ocak 2019 tarihinde sitemizden ilan edilecektir. Kurs yeri ve programı daha sonra sitemizden yayınlanacaktır.”

Bilal Oldaç, Aday Hakemlerde aranacak şartlar ve istenecek belgeleri şu şekilde sıraladı.

-İSTENEN BELGELER VE ARANAN ŞARTLAR-

TÜRKİYE CURLING FEDERASYONU FLOOR CURLING ADAY HAKEM OLABİLME ŞARTLARI

1- T.C. Vatandaşı olmak

2- En az lise veya dengi okul mezunu olmak.

3- 18 yaşından küçük olmamak.

4- Hakemlik yapmak için zihinsel bir özrü olmadığını ve vücut arızasının bulunmadığını sağlık raporu ile belgelemek .

5- Düzenlenen hakem kurslarında başarılı olmak ve yapılan sınavın sonucunda en az 75 (yetmiş beş) puan almak .

6- Daha önce Curling ya da başka bir spor dalında toplam veya bir defada hakem, sporcu veya başka bir görevde iken 6 (altı) ay veya daha fazla hak mahrumiyeti ile müsabakalardan men cezası almamış olmak.

7- Taksirli suçlar ile kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş veya aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, 6 (altı) aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine dair suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, yağma, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı, değerleri aklama, kaçakçılık, vergi kaçaklığı ve haksız mal edinme suçlarından hükümlü bulunmamak.

HAKEM ADAYLARINDAN İSTENECEK BELGELER

  1. 4 adet biyometrik vesikalık fotoğraf
  2. Devlet hastaneleri veya sağlık ocaklarından alınacak “hakemlik yapmasında herhangi bir sakınca yoktur” ibareli sağlık raporunun aslı.
  3. Adli sicil kaydı sorgulama belgesinin aslı. (E-Devletten temin edilebilir)
  4. T.C. kimlik fotokopisi
  5. Milli sporcu olanlar için milli sporcu belgesi fotokopisi.
  6. İkametgâh belgesinin aslı (E-Devletten temin edilebilir)
  7. Floor Curling Aday hakem kursuna katılacak kursiyerler; Aday Hakem Kursuna katılmak istediğini belirten dilekçeleri ile Türkiye Curling Federasyonu Ankara Türk Ekonomi Bankası Gaziosmanpaşa Şubesi nezdinde bulunan TR55 0003 2000 0000 0055 2474 15 nolu hesabına 100,00 TL kurs başvuru ücretini yatırdıklarına dair dekontun çıktısını (açıklama kısmına adı soyadı yazılacak) en geç 16 Ocak 2019 Çarşamba günü saat 16:30’a kadar Federasyonumuzun, Kızılay Mah. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Fevzi Çakmak 1. Sok. Tibaş Vakıfhan Daire: 15-16 No: 24 Çankaya /ANKARA adresine göndermeleri gerekmektedir.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor