Fresh Beauty, Adana’ya güzellik katıyor

Pürüzsüz ve gergin bir cilt…  Her daim bakımlı ve hoş görüntüsüyle, en sade haliyle bile çok çarpıcı! Bunun sırrı ne? Fresh Beauty Güzellik Salonu İşletme Müdürü Kerime Soycan ile güzellik ve lazer epilasyon üzerine özel bir sohbet gerçekleştirdik.

RÖPORTAJ: Yener EKİNCİ

YÜZDE 20 İNDİRİMDEN FAYDALANMAK İÇİN: 0 (322) 999 19 20

ADANA (BÖLGE) – Gazipaşa Bulvarı, Toros Dinlenme Parkı yanında yer alan Fresh Beauty Güzellik Salonu’nun tecrübeli İşletme Müdürü Kerime Soycan, bu sayımızda röportaj konuğumuz oldu. Kendisi ile cilt bakımı ve lazer epilasyon üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Güzelliğinize ve bakımınıza önem veriyorsanız, kadın veya erkek olmanız hiç fark etmez, bu röportajı ilgiyle okuyacağınıza eminim. Bu arada, ricamızı geri çevirmeyen Kerime hanım, gazetemiz aracılığıyla ulaşan okurlarımıza özel, bütün hizmetleri kapsayan yüzde 20’lik bir indirim uygulama nezaketi gösterdi. Kendisine okurlarımız adına teşekkür ediyoruz. 

Öncelikle sizi biraz daha yakından tanıyarak röportajımıza başlayalım istiyorum. Bize kendinizden, güzellik merkezinizden ve cihaz üretimi yapan firmanızdan bahsedebilir misiniz?

Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunuyum. 12 yıl inşaat sektörüne hizmet verdikten sonra, güzellik sektörüne hizmet vermeye başladım ve bu serüven 8 yıldır devam ediyor. Bu sektöre dahil olamamı sağlayan baş kahraman Serhan Yazıcıoğlu’dur. “Wave Lazer Ürünleri”nin kurucusu ve benim nişanlımdır. Serhan bey’in sektördeki varlığı daha eskilere dayanır. Lazer epilasyon cihazları üreten firmalara teknolojik danışmanlık vermeyle başlar onun serüveni ve kısa bir süre sonra da ben “neden kendi markamı kurmuyorum?” sorusu ile “Wave Lazer Ürünleri”ni kurar. Bu karar verilen en doğru karardı bana göre. Çünkü sektörümüzde gerçek anlamda AR-GE yapan ve kendi ile yarışan tek firmayız. Cihaz üretim tesisimize ek olarak, “Fresh Beauty Gazipaşa” Güzellik Salonu’nunda işletmeciliğini yapmaktayız. Fresh Beauty’nin varlığı, salon işletmecilerini anlamamızı sağladığı gibi, cihaz üretimimizde nelere öncelik vermeliyiz? nelere dikkat etmeliyiz? cihazlarımız daha ne kadar ergonomik ve etkili olabilir? salon müşterileri nelerden hoşnut ve beklentileri neler? gibi sorulara cevap bulabildiğimiz bir kurum haline geldi diyebilirim. İlk seansta başlayan etkili sonuçlar ise isteğiniz, Fresh Beauty Wave Lazer Ürünleri’nin ürettiği epilasyon, incelme sıkılaşma cihazları ile tam donanımlı olarak sizi bekler.

Güzellik ve bakım denince akla çoğunlukla ilk cilt bakımı gelir.  Sizce cilt bakımı kaç yaşından itibaren yaptırılmaya başlanmalıdır?

Kişisel bakım doğduğumuzdan itibaren başlar aslında. Bebekliğimizde, ailemiz bize bu hizmeti verir ve yavaş yavaş bu sorumluluğu kendimiz almaya başlarız ve kendi ayaklarımızın üzerinde durduğumuzda da bu hizmeti satın alırız. Bu sorunun cevabı, tam olarak her yaşta ama doğru ürünleri kullanmaktır.  Altını çizdiğim bir cümle vardır, “Benim cildime iyi gelen, seninkine iyi gelmeyebilir.” Cildimizi doğru analiz etmek ve bakımını doğru ürünlerle yapmak önemlidir.

Profesyonel cilt bakımının önemini, nasıl yapıldığını ve ne kadar aralıklarla yapılması gerektiğini kısaca anlatabilir misiniz?

Bu soru gerçekten güzel bir soru, sorduğunuz için teşekkür ederim. Biz güzellik uzmanları, profesyonel cilt bakımının önemini vurguladığımız zaman, bunu ticari kaygı ile söylediğimiz düşünülür. Oysa ki, güzellik salonlarında kullanılan ürün ve cihazlar profesyonel kullanım için üretilmişlerdir ve kullanımları profesyonellik gerektirir. Bu uygulamaları alan uzman estetisyenlerimiz, cilt konusunda derin bilgiye sahiptir. İşte tüm bu özellikler bir araya gelince, profesyonel cilt bakımına “Derinlemesine temizlik ve cildin ihtiyacının karşılanması” diye adlandırabiliriz. Ayda bir yapılacak olan cilt bakımı, ev kullanım ürünleri ile desteklendiğinde yeterli olacaktır.

Güzellik merkezinize gelen misafirlerinize uyguladığınız temel bakım nedir?

Öncelikle danışanımın benden ne beklediğini sorarım ve cildinde onu neyin rahatsız ettiğini öğrenirim. Sonrasında, kişinin cildini analiz ederek doğru uygulamaya yönlendiririm. Eğer ciltte bir onarım gerekiyor ise “leke, gözenek, akne, skar, ton eşitsizliği vs” gibi medikal bakımlar önceliğim olur. Benim en doğru bulduğum yol, klasik bir cilt bakımı sonrası onarıcı medikal bakımlardır. Bu bakımda da, ürün önceliğim sentetik içerikli kabin ürünleri yerine, gücünü doğadan alan kabin ürünleridir. Ciltle dost profesyonel bakım ürünleri her zaman size güzel sonuçlar aldırır ve danışanlarınızı memnun etmenizin yolunu açar. Etik tavrınız, bilginiz ve doğru ürün, doğru cihazlar güvenilirliğinizi her zaman korur.

Okuyucularımıza önerebileceğiniz, evde uygulanabilecek günlük veya haftalık bakım neler olabilir?

Cilt tiplerine uygun, dermatolojik ürünleri tercih etmeleri ilk önerim olur. Temizleme geli, tonik ve nemlendirici, cildimizin ihtiyacını karşılayacak en temel enstrümanlardır. Güneş koruyucu ise olmazsa olmazımız haline gelmeli. SPF özelliklerine göre günde bir kaç tekrarı olmalı, (güneşe çıkılmasa dahi). Ev bakımlarında; internetten, televizyondan cilt bakımları için alınan tariflerin uygulamalarında ise yine cilt tipleri ve cilt sorunlarına en uygun olanını seçmelerini, önerilen dakikaların üzerine çıkmamalarını öneririm.

Kullanılan kozmetik ürünler cilt bakımımızın sağlığını etkiliyor. Kozmetik ürün seçerken sizce nelere dikkat etmek gerekiyor? 

Önerim, kozmetik ürünlerden uzak durulmasıdır. Dermokozmetik ürün seçmeleri cilt ve beden sağlığı için çok önemlidir. “Pahalı olana erişemiyorum en azından ucuz olana yöneleyim” demek sağlıklı bir yaklaşım değildir. Cilt bakım ürünleri tercih edilirken, sağlık bakanlığı onayı olup olmadığına bakmalarını öneririm. Sağlık Bakanlığı onayı ürünlerin, sağlıklı olup olmadığının önemli bir ölçüsüdür.

Merkezinizde uyguladığınız lazer epilasyon hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?

Lazer epilasyon; kıl köklerini tahrip ederek kılların kalıcı olarak yok edilmesi işlemidir. Cihaz üretiminde kullanılan teknolojinin önemi kadar, uygulama alan estetsiyen arkadaşlarımızın bilgi ve tecrübesi yani pratiği çok önemlidir. Salonumuzda 3 farklı sistem ile çalışan lazer epilasyon cihazlarımız mevcut. Danışanlarımızın konforu, sağlığı ve hizmet kalitesi her zaman önceliğimizdir.  Hizmet standartlarımızda fark yaratmak için kişilere özel uygulama protokolü belirler ve hangi cihazın bu kaliteye hizmet edeceğinin kararını verir ve uygularız.

Lazer epilasyona başlamak için en iyi mevsim / ay ne zamandır?

Lazer epilasyona başlamak için en uygun mevsim sonbahardır. Yaz bronzluğumuzun gittiği zaman, ekim en ideal ay diyebilirim. Tabii iklimler şaşmadığı sürece 🙂

Lazer epilasyon yaptırmadan önce nelere dikkat edilmelidir?

Epilasyon hizmeti satın alacak arkadaşlarımızın dikkat etmesi gerekenler; bu hizmeti satın alacağınız salon veya kliniklerin güvenirliliğine, etik çalışıp çalışmadıklarına, ve en önemlisi yeteri kadar bilgi ve tecrübeye sahip olup olmadıklarına… Bu hizmeti satın almaya karar verdiklerinde ise randevularına düzenli gidip gidemeyeceklerine çünkü düzensiz gidilen seanslar, alacakları sonuçları negatif etkileyeceği gibi harcayacakları paranın da boşa gitmesine neden olacaktır. Randevular, kıl evreleri gözetilerek verilir ve kıllarımız eş zamanlı 3 farklı evreden geçer. Anajen evre, lazer işlemlerinin en etkili olduğu evredir. Bu sebepten randevu takibi çok önemlidir. Ve 3… En önemli konu ise kişinin hormon testi yaptırdıktan ve herhangi bir hormonal bozukluğu olmadığına emin olduktan sonra başlaması, en sağlıklı adım olacaktır.

Lazer epilasyon türleri arasındaki farklar nelerdir? 

Lazer cihazlarının sistemsel farklılıkları vardır bu teknolojilerinin de farklı olduğu anlamına gelir. Foto Epilasyon yani “IPL” piyasada en yaygın kullanılan epilasyon cihaz çeşididir. DIODE ve ALEXANDRİTE diğer kullanılan sistemlerdir. Aralarındaki fark dalga boylarıdır. Aslında her biri başarılı sistemlerdir. Tabii doğru mühendislikle buluştukları takdirde.

En iyi sonuç hangi bölgelerde alınıyor? En zor bölgeler neresi, neden?

Koltuk altı, lazer işlemlerine en hızlı cevap veren bölgedir. Evrimsel olarak, kıl derinlikleri bölgesel olarak farklılık gösterir. Dalga boyları, farklı cihazınız yok ise sırt, göğüs arası gibi bölgeler sizi zorlayacaktır. Vücutta kararmaların olduğu bölgeler, bizi zorlayan bölgelerdir. Lazer sitemleri melanin odaklı çalışır, yani kıl rengi ışığı soğurur ve köke iletir. Hedefimiz kıldır, deri değil. Bu sebepten koyu/kararmış bölgelerde işlemler meşakkatlidir.

Görsel açıdan daha detaylı bilgi sahibi olmak isteyenler için sosyal medya hesaplarınız hangileridir?

İnstagram hesaplarımız;

GÜZELLİK SALONUMUZ: @freshbeautygazipasa   

WAVE LAZER ÜRÜNLERİ CİHAZ ÜRETİMİNDEKİ MARKAMIZ: @lazerepilasyoncihazi    

DECAAR PARİS TÜRKİYE DİSTRİBİTÖRÜYÜZ: @decaartürkiye 

Son olarak, röportajımızı okuyup da, merkezinize ulaşan okurlarımız için özel bir indirim yapabilir misiniz?

Seve seve, cihazlarımı ve hizmet kalitemi onlarla buluşturmaktan ayrı bir keyif alırım  🙂  Yüzde 20 nasıl?

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor