GALLER KARŞISINDA “BİZİM ÇOCUKLARA” BİR HALLER OLDU

Türkiye A Milli takımımız (BİZİM ÇOCUKLAR) Avrupa Kupası’nda 3-0’lık İtalya yenilgisinin ardından ikinci karşılaşmasında Galler karşısında 2-0 yenilerek kendilerine inanan, güvenen ve destek veren 84 milyonu kahretti.

Aslında tüm spor otoriteleri Galler maçında ibrenin bizden yana olduğunu vurgulayarak rakibi “ÇANTADA KEKLİK” gördüler. Karşılaşma “İKİ DEVLET TEK MİLLET” Azerbaycan’ın Başkent’i Bakü de kendi taraftarlarımızın önünde oynandı. İtalya karşılaşmasından dersler çıkartıldığı sanılıyordu.

Karşılaşmayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev birlikte izledi. Üzülerek söylemek gerekirse “EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMADI” Büyük çoğunluğu Avrupa’da oynayan, uluslararası turnuva deneyimleri bulunan Milli takım bildiğiniz gibi, herkesin beklentisinin altında futbol sergileyerek hayallerini yıktı ve hedefinden uzaklaştı.

Karşılaşmaya gelince, milli takım ilk 20 dakika başa baş oyun sergiledi. Özellikle 20 ile 35 dakika arasında Galler kalesinde Burak Yılmaz, Kaan, Hakan Çalhanoğlu ve Cengiz Ünder ile gol aradılar. Ancak hücumda çoğalamayan birbirlerinden kopuk oynayan, kanatları kullanmayan milli takım adeta hayal kırıklığı yarattı.

Galler, milli takımın zaaflarını hemen çözdü. Uzun ve ayağa toplarla 42. Dakikada sahanın iyilerinden Bale’nin pasını göğsünle indiren Ramsey düzelterek takımının ilk golünü attı. İlk yarı soyunma odasına 1-0 yenik dönen milli takımın 2. Yarıda daha iyi olacağı beklentisi de gerçekleşmedi. Özellikle 60. Dakikada Zeki Çelik’in tartışmalı pozisyonunu Portekizli hakem penaltı olarak değerlendirdi. Bale penaltıyı avuta atınca Milli takım yine umutlandı.

Uzatma dakikasında Galler kazandığı korneri pas olarak değerlendirdi. Savunma oyuncularımız rakibi rahat oynatınca Roberts yürüyerek gol atarak farkı ikiye çıkardı. Tribünde ki milli takımı destekleyen taraftarlar adeta kahroldu ve sahayı üzgün terk ettiler.

Düşünüyorum da bu takım buraya elini kolunu sallayarak gelmedi. İyi takımları da yenmeyi başarmıştı. Ne oldu BİZİM ÇOCUKLARA? Acaba reklamlar, görseller, billboardlarla çok mu şişirdik? Şenol Güneş’i çok eleştirmek de doğru değil gibi. Çünkü maçı futbolcular kazanacak. Ne yazık ki Avrupa kupasında tek golümüz bile yok. Başka anlamda DÖKÜLDÜK…..

20 Haziran Pazar günü saat 19.00’da Isviçre ile karşılaşacağız. Bu kez kötü futbol nedeniyle küsen taraftarlarda maça gelmeyecek. Dileğimiz prestij için bu maçı kazanarak bir nebze de olsa  futbolcuların kendilerini affettirmesini bekliyoruz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor