GAZETECİLER BAYRAMI VE ZEYDAN KARALAR..

Bugün 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı. Gazetecilerin ‘özgürce’ haber yapabildiği ve tüm gazete sayfalarının gerçeklerle dolduğu günlerde bu bayramı kutlamak dileğiyle…”

Yukarıdaki sözler, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Zeydan Karalar’a ait.. Son derece anlamlı bir mesaj!.. “Özgür haber yapılabildiği, tüm sayfaların gerçeklerle dolu olduğu günler”

Yani, özgür haber yapılmadığını, sayfaların gerçek haberlerle dolu olmadığını söylüyor.

Bu sözler, 20 yıl önce söylenmiş olsaydı, Zeydan Başkan’ı yerden yere vurur, protestolarda bulunurduk.

Üzülerek söyleyelim ki haklı!..

Gerçeklerle bizim de yüzleşmemiz, yukarıdaki  sözleri çok iyi değerlendimemiz gerekir diye düşünenlerdeniz. Zeydan Karalar’ı haklı buluyoruz. Aynı görüşe katıldığımız  için de kutlama törenine katılmadık.

Sadece son yerel seçime bakalım ve kendimizle yerelde yüzleşelim;

Bir gazeteci bir siyasetçi ile telefonda tartışabilir, tartışmanın gerekçelerini sayfalarına aktarabilir eğer haber değeri taşıyor ise.. Ama sesi kayda alıp, daha sonra bir başka siyasetçi adına koz olarak kullanamaz.. Kullanırsa asla gazeteci olamaz, gazetecilerin olduğu yerde bulunamaz. Kendini gazeteci sanan kişi, yerel seçim öncesi bir şehit eşi tarafından bir belediye başkan adayına kumpas kurulmuş ise kendisi de bu kumpasın gönüllüsü olmuş ise asla gazeteci olamaz.

Çok anlamlı ve sitem dolu bulduk Zeydan Karalar’ın açıklamalarını..Umarız, bu açıklamadan kendine pay çıkaranlar olur..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor