GEÇMİŞ OLSUN POZANTI

4 gün önce başlayan ve dün kontrol altına alınan Pozantı’daki orman yangınlarıyla ilgili açıklamalarda bulunanTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, katkıda bulunan herkese teşekkür ettiler.

Belemedik köyünün batısında Köselerik Boğazı mevkisinde kanyon içinde devam eden yangına 1 uçak, 13 helikopter, 93 arazöz, 6 dozer, 350 işçi ve 50 teknik personel olmak üzere toplam 400 personelle müdahale edildi. Havadan ve karadan müdahale edilerek üç tarafı kontrol altına alınan yangın kanyona hapsedildi. Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz da Belemedik’teki yangın kriz yönetim merkezinden sahadaki çalışmaları koordine etti.

Yolun olmadığı sarp kayalarla çevrili arazi yapısından dolayı müdahalede güçlük çekildiği bölgeye hortum çekildi. Yangın işçileri, arazözün giremediği kayalık yamaçlarda bir gecede her biri 25 metre uzunluğunda 280 hortumu uç uca ekledi. 7 kilometrelik hortum çekip alevleri kontrol altına alan kahraman işçiler, yangının kontrol altına alınmasında başrol oynadı. Taşlık, kayalık ve sarp olması nedeniyle tamamen söndürülmesinin zaman alması beklenen yangın, kahraman yangın işçilerinin fedakarlığı sayesinde söndürülüp soğutma çalışmalarına başlanıldı.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ”Adana Pozantı yangını kahramanların büyük emeğiyle kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam ediyor. An itibariyle aktif olan bir orman yangını bulunmamaktadır. Tüm ekip arkadaşlarımı kutluyorum.” dedi.

YANGININ SÖNDÜRÜLMESİNDE EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay da, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şöyle dedi; ”Pozantı Eski Konacık Kale burnu mevkisinde 4 gün önce başlayan yangın kontrol altına alınmıştır. Yangının söndürülmesi için ilk günden beri tüm Belediye imkanlarını seferber ettik. Yangının söndürülmesi için emeği geçen tüm Kamu Kurum ve Kuruluşların personellerine ve Halkımıza teşekkür ederim.”  

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor