GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ…

Yıl 1979, Adana İTİA’da öğretim üyesiyim. İstanbul’da yaşayan ağabeyim Seyit Özgören telefon etti ve kızı Püren’in 10 gün sonra yapılacak nişan töreni hazırlıklarında kendisine yardımcı olmam için beni İstanbul’a çağırdı.

Nişan töreninin yapılacağı yer olarak İstanbul Hilton Oteli ile anlaşılmıştı. Nişan’da otelin kadrolu müzik grubu Süheyl Denizci orkestrası çalacaktı.

Bir kaç gün sonra İstanbul’a giderek, organizasyonu üstlendim. Bu arada, yeğenime özel istekleri olup olmadığını sorduğumda, o dönemin ünlü Türk sanat müziği solisti, “Taş Bebek” Gönül Yazar’ın törende program yapmasını ve salonda döner standı kurulup davetlilere döner servisi yapılmasını rica etti.

Bunun üzerine, Gönül Yazar’ın menajerinin Beyoğlu Yeşilçam Sokağındaki bürosuna gittim. Menajere durumu anlatarak Hilton’da yapılacak nişan törenimizde Gönül Yazar’ın program yapmasını istediğimizi bildirip, şartlarını sordum. Menajer ajandasını açtı ve nişan tarihini sordu. Tarihi söylediğimde, “Yo yo, o tarihte mümkün değil çünkü o akşam Gönül Yazar’ın kendi düğünü var” dedi. Çok evlilik yapmasıyla ünlü olan Gönül Yazar sanırım 7.ci kocası olacak Sinan Birsel ile bizim nişanın yapılacağı akşam dünya evine girecekmiş. Çaresiz, menajere teşekkür edip ayrıldım ve durumu üzülerek yeğenime bildirdim.

Ertesi gün, hazırlıkları görüşmek üzere Hilton Otelinin Yiyecek-İçecek Müdürünü ziyarete gittim. Görüşme sırasında Gönül Yazar ile ilgili durumdan bahsedince, müdür bey “Siz Gönül Yazar’ın program yapmasını istediğinizi bana neden söylemediniz? Menajerine gitmenize hiç gerek yoktu. Gönül Yazar’ın nişanda program yapmasını   istiyorsanız, hemen kendisini arar işi bağlarım dedi.

Şaka yapıyor zannetsem de, müdür bey ısrarla aynı şeyleri tekrar edince, peki o zaman buyurun yapın dedim.

Müdür bey, hemen telefona sarılıp Gönül Yazar’ı aradı ve bizim nişan tarihimizi bildirerek, o akşam kendisini program yapmak üzere Hilton’a beklediğini bildirdi. Gönül Yazar’dan aynı tarihte kendi düğününün olduğu yanıtını alınca da, “Başlatma şimdi senin düğününden, iptal et düğününü, sen daha çok koca bulur, çok düğün yaparsın. Bu nişana gelip de program yapacaksın, o kadar. Bizim müzisyenlerle görüşüp repertuarını hazırla” dedikten sonra yanıt beklemeden telefonu kapattı. Ardından, bana dönüp “Tamam, bu iş bitti.” dedi.

Gerçekten de, nişan töreninin yapıldığı akşam gelinliğini giymiş ve koluna yeni damat Sinan Birsel’i takmış bir halde Gönül Yazar salona girdi ve gelinle damadın yanına oturdu. Böylece, bir yandan yeğenimin arzusu yerine gelirken, diğer yandan Gönül Yazar da kendi düğününü Hilton’da program yaparak aradan çıkarmış ve düğünü sırasında bile yüklü bir gelir elde etmiş oldu. Programını bitirdikten sonra The Marmara Otelinde bekleyen yakın dostlarıyla eğlenmeye giderken yeni nişanlıları da yanına alarak salondan ayrıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor