Gelecek Partisi yerel seçimlere iddialı hazırlanıyor

Yaklaşık üç ay önce Gelecek Partisi Adana İl Başkanlığı görevine atanan Volkan Akyüz, ilk röportajını gazetemize vererek, önümüzdeki yerel seçimleri değerlendirdi ve hedefleri ile yürüttükleri çalışmalar hakkına bilgi verdi. Başkan Akyüz, Büyükşehir’de ve her ilçede kendi adaylarımızla seçimlere katılma taraftarıyım. Bunun doğrultuda aday başvurularını alıyor ve değerlendiriyoruz. En doğru adaylarla ve en doğru kararlarla yolumuza devam edeceğiz. İttifak olur mu veya olmaz mı? Bunu kestirmek şu an mümkün değil; ama biz Adana’da şehrieminler çıkarmak istiyoruz’’ dedi.

***

 

RÖPORTAJ: YENER EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun geçen hafta sonu Adana’da gerçekleşen programı, gayet başarılı ve beklenen ilginin üzerinde geçti. Bu başarının mimarlarından biri de hiç kuşkusuz İl Başkanı Volkan Akyüz’dü... Akyüz’ün, görevine 60 gün önce atanmasına rağmen, bu kadar kısa sürede böyle bir coşkuyu yaşatacak zemin hazırlamayı başarması dikkatlerden kaçmadı. Kendisini ziyaret ederek, keyfili bir röportaj gerçekleştirdik. Kendisinin sorularımıza verdiği cevapları ilgiyle okuyacaksınız.

Sorularıma geçmeden önce, sizi tanımayanlar için kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Sivas’ta, 1977 yılında Dünya’ya geldim. Bir süre, annemin memleketi Niğde’de yaşadıktan sonra Adana’ya yerleştik ve ilkokuldan üniversiteye kadar uzanan bütün eğitim hayatım Adana’da geçti.  Hukuk Fakültesi Adalet Programı ile Yerel Yönetimler Bölümü mezunuyum. Şu an ticaretle uğraşıyorum. Siyasi hayatım ise çocuk yaşlarımda Ülkü Ocakları’nda başladı. Ardından, Nizam-ı Alem Ocakları’nın kuruluşunda yer aldım. Akabinde, AK Parti’nin kurulmasıyla Gençlik Kolları’nda yer aldım. Dava adına değil de çıkar amaçlı siyaset yapanlarla fazlaca karşılaştığım için bir süre siyasete ara vermek durumunda kaldım. Yaklaşık 2,5 yıl önce, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve önceki il başkanı Ebubekir Yıldırım’ın tensipleriyle, Seyhan İlçe Başkanlığı görevine atandım. Kurucu olarak yaptığım bu görevde, teşkilatlanma doğrultusunda kayda değer çalışmalar gerçekleştirdik. İl Başkanımız Ebubekir Yıldırım’ın görevden ayrılmasıyla, Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu bu sorumluluğu bana verdi.

Göreve gelmenizle Adana İl Başkanlığında ne gibi değişimler yaşandı?

Teşkilatları yenilemekle işe başladım. Bazı ilçe başkanlarını yeniledim ve teşkilatımız olmayan ilçelerde kuruluşu sağladım. Genel başkanımız, genel başkan yardımcılarımız ve milletvekillerimizin de katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Seyhan ilçe kongremizin ardından, saha çalışmalarımıza kaldığımız yerde devam ediyoruz. Ay sonu itibarıyla, Yüreğir ve Sarıçam ilçe kongrelerimiz de gerçekleştireceğiz. Akabinde de il kongremizi sağlayıp genel kongreye katılacağız. Yerel seçimler için hazırlıklarımız ise hızlı bir şekilde devam ediyor.

Yerel seçimlerden beklentileriniz nedir? Çalışmalarınızın karşılığı nasıl almayı planlıyorsunuz?

Büyükşehir’de ve her ilçede kendi adaylarımızla seçimlere katılma taraftarıyım. Bunun doğrultuda aday başvurularını alıyor ve değerlendiriyoruz. En doğru adaylarla ve en doğru kararlarla yolumuza devam edeceğiz. İttifak olur mu veya olmaz mı? Bunu kestirmek şu an mümkün değil; ama biz Adana’da şehrieminler çıkarmak istiyoruz. Yani; siyaset üstü, gelecek nesiller için çalışacak, kalıcı eserler bırakabilecek isimlere yoğunlaşacağız. Dolayısıyla, ittifaka karşı değilim; ancak gönlüm kendi adaylarımızla seçimlere girmemizden yana. Bazı ilçelerde, mecliste grup kurduğumuz Saadet Partisi ile ortak çalışarak belediyeleri kazanacağımıza inanıyorum. Adana’da, birkaç ilçede belediye seçimlerini kazanma amacındayız.

CHP tabanından seçim sonrası gelen ittifak eleştirilerini nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Benim annem, 70 yaşında ve ömrü boyunca MHP’nin dışında hiçbir partiye oy vermemiş bir seçmen… Geçen genel seçimlerde CHP’den yana tercihini kullandı. Benzer örnekler çok fazla. Adana’da, hiç adayımız olmamasına rağmen, bütün teşkilatımız CHP’nin oyunu arttırmak için canla-başla çalıştı. Bunu CHP teşkilatları da çok iyi biliyor. Seçimler kaybedilince, bu başarısızlığın birilerine mal edilmesi gerekiyordu ve bu yönde haksız eleştirilere maruz kaldık. Oysa, seçimler kazanılsaydı bizi el üstünde tutacaklardı.

Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, Adana’da yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Bu doğrultuda, yerel seçimler öncesi halkın teveccühünü nasıl gözlemlediniz ve geri dönüşler ne yönde oldu?

Sayın Davutoğlu için Adana öncü ve önemli bir şehir. Sadece kongremizde değil, gittiğimiz her yerde halkın teveccühüne müthiş bir şekilde mazhar olduk. İnsanların heyecanı ve beklentileri bizler için çok kıymetli ve biz bunu derinden hissettik. 2 yılı başbakanlık olmak üzere, 15 yıl boyunca devlete farklı kademelerde hizmet vermiş olan Sayın Davutoğlu, Adana programında binlerce kişiyle temas etmesine rağmen, şahsıyla alakalı tek bir olumsuz tepki almadı. İnsanlar dürüstlüğüne vurgu yaptılar ve haksızlığa uğradığını dile getirdiler. Onun başbakanlığı döneminde ekonominin çok daha iyi olduğu dile getirildi; esnaf, çiftçi ve vatandaşlar yaşadıkları zorlukları anlatarak, sorunları aşmak için kendisine destekleyeceklerini ifade etti. Özellikle şu dikkatimi çekti. İnsanlar genelde, ‘Ahmet ağabey’ diye hitap etmeyi seçtiler. Bu çok güzel bir şey. Samimiyeti anlatır ve her siyasetçiye gerçekten nasip olmaz.  Kısaca söylemem gerekirse, Adanalılar Ahmet Davutoğlu’nu seviyor,  onun taşıdığı fikriyata ve ortaya koyacağı siyasete inanıyor ve geçmişte yaptıklarını gayet iyi biliyorlar.

Üye sayınız hakkında bilgi verebilir misiniz?

Hızlı yükselişler göstermiyor, bunun yanında fire de vermiyoruz. Seçim sonrası, hiç olmadı diyecek kadar istifa edenimiz bulunmuyor; ama benzer partilere baktığımızda, şişirilmiş sayılarının yarısından çoğunu kaybettiklerini görüyoruz. Bu süreçte; hiç kimse ile birebir görüşmeden, referanslarını değerlendirmeden üye kaydı yapmıyoruz. Uzun soluklu ve kalıcı isimlerle yolumuza devam etme hedefindeyiz. Azar azar; ama kemikleşmiş bir teşkilatla yapımızı güçlenlendiriyoruz.

Size göre, Adana’nın acil çözüm bekleyen sorunları nelerdir?

Normal şartlarda bir çekim ve cazibe merkezi olmasını gereken Adana’da, artık Adanalılar bile kalmak istemiyor. Özellikle pamuk ve narenciye üretimi teşvik edilmezse, korkarım ki mevcut tarım alanları da imara açılmak için sırada bekleyecek. Bunun yanı sıra, sadece son on yılda Adana’da 55 fabrika kapandı. Yoğun göç dalgası, Adana’yı işsizlik oranında Türkiye’nin en üst noktalarına taşıdı. Tam 38 bin 321 kişi işsizlik ödeneğine başvurmuş. İşin başka bir acı tarafı da, eğitimli ve genç işsizlerin sayısının giderek artması… İşsizlik ve borç nedeniyle artan intihar vakalarını görüyoruz. Bunların yanı sıra, acilen yatay mimariye önem verilerek, mahalle kültürünü bozmadan kentsel dönüşüme ihtiyacımız var. Özellikle güney mahallelerinin yeniden düzenlemesi ve 3’ncü Dünya bölgesi görünümünden kurtarılması gerekiyor. Trafik sorununu da acilen el atılması gereken başka bir konu.

Bu röportajın gerçekleşmesine zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

Ben teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılar dilerim

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor