GOL DÜELLOSU ŞİMŞEK’İN: 3-2

STAD: Vodafone Park

HAKEMLER: Kadir Sağlam (**), Serkan Olguncan (**), Ogün Kamacı

VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK: Batuhan Şen (*), Davide Biraschi (*), Saba Lobjanidze (*) (Dk.71 Ebrima Colley *), İbrahim Dresevic (*), Rayyan Baniya (*), Sofieane Feghouli (*) (Dk.81 Adem Ljajic *), Fabio Borini (*), Magomed Ozdoev (**), Otabek Shukurov (*) (Dk.72 Lawrence Nicholas *), Levent Mercan (*), Mbaye Diagne (*)

ADANA DEMİRSPOR: Ertaç Özbir (**), Jonas Svensson (**), Kevin Rodrigues (**), Semih Güler (**), Jorge Morel (**), Gökhan İnler (**) (Dk.70 Emre Akbaba **), Younes Belhanda (**) (Dk.90 Fredrik Gulbrandesn **), Badou Ndiaye (**), Babajide Akintola (**) (Dk.70 Henry Onyekuru **), Yusuf Sarı (**), Cherif Ndiaye (**)

GOLLER: Dk.44 Ertaç Özbir (KK), Dk.80 Mbaye Diagne (VavaCars Fatih Karagümrük), Dk.51 Cherif Ndiaye, Dk.76 Henry Onyekuru, Dk.84 İbrahim Dresevic (KK) (Adana Demirspor)

SARI KARTLAR: İbrahim Dresevic, Rayyan Baniya, Otabek Shukurov, Magomed Ozdoev (VavaCars Fatih Karagümrük), Gökhan İnler, Yusuf Sarı (Adana Demirspor)

 

Adana Demrispor, Avrupa iddiasını sürdürmek için mutlak galibiyet için çıktığı VavaCars Fatih Karagümrük karşısında 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen sahadan 3-2 galibiyetle ayrılarak Avrupa iddiasını sürdürdü.  Adana Demirspor’un gollerini 51.dakikada Cherif Ndiaye, 76.dakikada Henry Onyekuru, 84.dakikada VavaCars Fatih Karagümrük’ten İbrahim Dresevic kendi kalesine attı. VavaCars Fatih Karagümrük’ün gollerini ise 44.dakikada Ertaç Özbir kendi kalesine ve 80.dakikada Mbaye Diagne kaydetti. Mavi-Lacivertliler bu galibiyetle ligde 63 puanla 4.sıradaki yerini korudu.

MAÇTAN DAKİKALAR

Adana Demirspor’dan Gökhan İnler daha 1.dakikada sarı kart gördü.

2.dakikada gelişen Adana Demirspor atağında Yusuf Sarı’nın çektiği şut defansın araya girmesi ile engellendi.

7.dakikada gelişen Adana Demirspor atağında ceza sahasının dışında topla buluşan Belhanda kaleyci cepheneden gören bir noktadan çektiği şut defansın müdahalesiyle önlendi.

38.dakikada Younes Belhanda önemli bir pozisyonu değerlendiremiyor. Ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan topla buluştuğu anda çektiği şut defanstan döndü.

44.dakikada Vavacars Fatih Karagümrük’ün golü geldi. Fabio Borini’nin topunu engellemek isteyen kaleci Ertaç Özbir topu kendi kalesine gönderdi ve ev sahibi ekibi 1-0 öne geçirdi. Bu aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.

İkinci yarıya Adana Demirspor daha atak ve istekli başladı.

Yusuf Sarı’yla sağlı sollu kullanılan korner atışlarından yararlanamayan Adana Demirspor, 51.dakikada Yusuf Sarı’nın asistini çok iyi değerlendiren Cherif Ndiaye ile eşitliği yakaladı: 1-1.

58.dakikada ev sahibi VavaCars Fatih Karagümrük takımı gole çok yaklaşsa da Saba Lojjanidze’nin şutu çerçeveyi bulmuyor.

70.dakikada Adana Demirspor iki oyuncu değişikliğini Gökhan İnler’in yerine Ekbe Akbaba’yı Babajide Akintola’nın yerine de Henry Onyekuru’yu alarak yaptı.

76.dakikada ev sahibi ekibi Magomed Ozdoev’in ayağından yakaladığı pozisyonu değerlendiremeyince galibiyetten oldu.

Bu pozisyonun ardından Adana Demirspor, ikinci yarıda oyuna giren Henry Onyekuru’nun ayağından galibiyet golünü yakalayarak durumu 2-1’e getirdi.

78.dakikada Adana Demirspor’da Jonas Svensson oyundan çıkarken yerine İsmail Çokçalış dahil oldu.

80.dakikada ev sahibi ekibin golü geldi. Ebrima Colley’in pasını çok iyi bir vuruşla Adana Demirspor filelerine yollayan Mbaye Diagne durumu eşitledi: 2-2

84.dakikada Adana Demirspor tekrar öne geçti. Gelişen Adana Demirspor atağında topu dışarıya göndermek isteyen İbrahim Dresevic, topu kendi kalesine gönderdi ve Adana Demirspor tekrar öne geçti: 2-3

Bu dakikadan sonra ev sahibi VavaCars Fatih Karagümrük’ün beraberlik çabaları sonucu değiştirmeye yetmeyince maç ta Adana Demirspor’un 3-2 üstünlüğüyle sona erdi. (HABER: CANSU ERSOY)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor