GOL DÜELLOSUNDA KAZANAN ÇIKMADI: 2-2

STAD: Yeni Adana Stadı

HAKEMLER: Sarper Barış Saka (**), Serkan Çimen (**), Özgür Ertem (**)

ADANASPOR: Hasan Hüseyin Akınay (*), Yiğithan Güveli (**), Yohan Roche (**), Ferhat Katipoğlu (**), Emre Kaplan (**), Pedro Nuno (***) (Dk.69 Hakan Yeşil *), Youssef Ait Bennasser (**), Hakkı Türker (**) (Dk.69 Ahmethan Köse **), Lamin Jallow (**) (Dk.50 AaronLeya Iseka **), Samuel Tetteh (**) (Dk.81 Hüseyin Öztürk *), Burak Çoban (**)

GÖZTEPE: Ekrem Kılıçarslan (***) (Dk.62 Arda Özçimen *), Atınç Nukan (**), Dino Arslangic (**), Emir Ortakaya (**), İsmail Köybaşı (**), Tarık Çamdal (*) (Dk.76 Tuğbey Akgün *), David Tijanic (**), Yalçın Kayan (**), Yasin Öztekin (**) (Dk.90 Lukas Erhan Gottwalt *), Marko Kvasina (**) (Dk.76 Isaac Atanga *), Romal Palmer (**)

GOLLER: Dk.4 Pedro Nuno, Dk.71 Ahmethan Köse (Adanaspor), Dk.15 Yasin Öztekin, Dk. 83 Romal Palmer (Göztepe)

 

Adanaspor mutlak galibiyet için çıktığı Göztepe karşısında iki kez öne geçmesine rağmen galibiyeti koruyamadı ve 1 puana razı oldu. Maçın gollerini Adanaspor adına 4.dakikada Pedro Nuno, 71.dakikada Ahmethan Köse kaydederken, Göztepe’nin gollerini isi e15.dakikada Yasin Öztekin ve 83.dakikada Romal Palmer kaydetti. Her iki takımda bu beraberlikle puanlarını 18’e çıkarttılar. Adanaspor, kendi sahasında oynadığı 3 maçı kazanırken bu kez galip gelemedi. Turuncu-Beyazlılar’ın kendi sahasında yenilmezlik serisi de 8 maça çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Adanaspor, maça çok hızlı ve golle başladı. 4.dakikada gelişen ev sahibi atağında Emre Kaplan’ın pasını çok iyi değerlendiren Pedro Nuno düzgün bir kafa vuruşuyla topu filelerle buluşturarak durumu 1-0 yaptı.

15.dakikada Göztepe beraberlik golünü sağladı.  Konuk ekibin atağında kaleci Hasan Hüseyin Akınay’ın hatalı çıkışı ve defansın da uzaklaştıramadığı topa son dokunan isim Yasin Öztekin topu filelerle buluşturarak durumu 1-1’e getirdi.

Bu dakikadan sonra Adanaspor rakibine üstünlük sağladı. Maçın  son dakikalarında Turuncu-Beyazlılar yakaladıkları gollük pozsiyonları gole çeviremeyince maçın ilk yarısı karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.

İkinci yarıya konuk ekip Göztepe’nin vuruşuyla başladı.

48.dakikada gelişen Adanaspor atağında Hakkı’nın ortasına çok iyi yükselen Ekrem Kılıçarslan topu bloka etti.

Adanaspor 50.dakikada zorunlu değişiklik yapmak zorunda kaldı. Sakatlanan Lamin Jallow’un yerine Aaron Leya Iseka oyuna dahil oldu.

53.dakikada Adanaspor yakaladığı 3 kez yakaladıkları gol pozisyonu değerlendiremedi. Önce Tetteh’in vuruşu direkten dönerken, son dokunan Iseka’nın topunu da Göztepe defansı kale çizgisinden çıkardı.

61.dakikada soldan gelişen Adanaspor atağında Tetteh’in ortasını çok iyi takip eden kaleci Ekrem Kılıçarsaln ikinci gole yine izin vermedi.

62.dakikada sakatlanan kaleci Ekrem Kılıçarslan’ın yerine Arda Özçimen oyuna dahil oldu.

Teknik Direktör Eyüp Arın 69.dakikada Adanaspor iki oyuncu değişikliği birden yaparak oyuna müdahale etti. Pedro Nuno’nun yerine Hakan Yeşil girerken, Hakkı Türker’in yerine de Ahmethan Köse oyuna dahil oldu.

71.dakikada Adanaspor 2-1 öne geçti. İki dakika önce oyuna giren Ahmethan Köse Iseka’nın topuk pasını çok düzgün bir vuruşla topu filelere buluşturdu.

76.dakikada Göztepe’den Tarık Çamdal ve Marko Kvasina oyundan çıkarken Isaac Atanga ve Tuğbey Akgün oyuna girdi.

81.dakikada Adanaspor’da Samuel Tetteh oyundan çıkarken, Hüseyin Öztürk oyuna dahil oldu.

83.dakikada Göztepe Romal Palmer’in ayağından kazandığı golle tekrar beraberliği yakaladı.

90.dakikada Yasin Öztekin oyundan çıkarken, Lukas Erhan Gottwalt oyuna girdi. Oyunun sonuna 8 dakika eklendi. Uzatma dakikalarında Adanaspor’un çabası sonucu değiştirmeye yetmedi ve maçta 2-2 sona erdi. (HABER: YENER EKİNCİ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor